Oszt jónapot

Posted by
Már a Kormányzati Tájékoztató Központban sem bízhat az ember. Ezek titokban fúrják a miniszterelnököt.
Mert milyen közleményt adtak ki, amikor Karácsony bejelentette, hogy a Tarlóshoz képest sokszorosára növelt adóteher törvénytelen részét nem akarják befizetni? A Központ rájuk dörrent: a főváros “nem buzdíthat senkit törvénysértésre!”
Nocsak. A főváros nem, mások igen? Hát ki volt, aki a 2006-os kampány idején -amikor még a törvény kampánycsendet rendelt el szombatra és a választási napra- valóban törvénysértésre buzdított? Ki mondta azt, hogy ő a saját hangján fog ekkor is megszólalni a telefonokban, és az aktivisták is nyugodtan kopogjanak be az emberekhez? “Engem majd elmarasztal az OVB, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot!”
És ki volt az, aki már kormányfőként biztatott lelkesen törvénysértőket? Őcsényben 2017-ben egy panziótulajdonos legálisan itt tartózkodó, hivatalosan oltalomba vett menekült gyerekeket akart pár napra nyaraltatni (máskor is megtette már, szegény magyar gyerekekkel), de a kormánypropaganda által felhergelt helybeliek halálosan megfenyegették, kilyukasztották az autója gumiját. Mire ugyanaz az osztjónapotozó nagyember: “Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket.”
És az ki volt, aki amikor még a Kúria is kártérítést ítélt meg szegregált gyöngyöspatai diákoknak, megint csak osztjónapotozott egyet a jogerős ítéletre, és közölte: “a gyöngyöspataiaknak igazságot kell szolgáltatnunk”. Mármint nem a szegregáltaknak, hanem a szegregálóknak. (Pedig a kártérítést természetesen nem a helyieknek, nem az önkormányzatnak, hanem az államnak, tehát a tankerületnek kellett volna kifizetnie.)
Naná, hogy mindhárom eset törvénytelenségre buzdító főszereplője Orbán Viktor. Ez az alattomos Tájékoztatási Központ meg finnyáskodik itt nekünk. Hát kinek dolgozik ez a Rogán?! Nem tudom, nem kellene-e feljelentenem.
Szerencsére újabban nem kell ilyen sikamlós területre tévednie a miniszterelnöknek. Egyszerűen megváltoztattatja a törvényt, ha az valamelyik emberének útjába áll. Pár óra alatt megvan az egész.
Oszt jónapot.