Kordon

Posted by

Hadházy Ákos
>A budai Várban, a Színház utcában álló kordon a hazugság szimbóluma. Mivel törvénytelenül van ott, a Momentum képviselőivel együtt hétfőn ismét elmentünk lebontani. A Készenléti Rendőrség bátor legényei azonban új szintre léptek és előbb a mentelmi jogot semmibe véve országgyűlési képviselőket bántamaztak, majd könnygázt fújtak a bosszútörvény ellen tüntető diákokra és tanárokra is.
Nem olyan régen azt mondta Dömötör Csaba propaganda-államtitkár, hogy a demokrácia bizonyítéka, hogy engedték elbontani a kordont. Nos, a jelek szerint eddig tartott ez a demokrácia nevű valami, ma már kimutatta a foga fehérjét a rendőrállam. Egy rendőrminisztert állítanak csatasorba a nemzeti közoktatás ügye ellen, a fogdmegjeikkel pedig minden áron megvédik a törvénytelen kordont és a hatalom központját.
Fontos megérteni: nem a kordonbontás a lényeg, az csupán szimbóluma ennek a mocskos rendszernek. A lényeg, hogy felhívjuk a figyelmet arra: nem győzhet egyetlen tiltakozó mozgalom sem, ha nem a rendszer alapjait támadjuk. Bukásra vannak ítélve a tanárok, a diákok, az akkumulátorgyárak ellen tiltakozók. A kordont azért kell lebontani, hogy a rendszert le tudjuk bontani és újra tudjuk építeni a demokráciát és a jogállamot.
Gondoljunk bele: ha hétfőn meg ma merték tenni, hogy képviselőket rángatnak a földre, majd gyerekekre fújtak könnygázt, mire lesznek képesek holnap? Mit művelhetnek azokkal, akiknek nincs mentelmi joga? A rendszer elkezdett nagyon durván reagálni, és ha most nem állítjuk meg ezt az őrületet, akkor sokkal durvább dolgok jönnek. Most még van esély megállítani őket ezen az úton, de ehhez az kell, hogy sok-sok ember felismerje, mi történik, és hajlandó legyen megmozdulni egy boldogabb Magyarországért! Kezdjük mondjuk május 3-án!