Két nő

Posted by
>A két NŐ, avagy hogyan szállt sírba az igazság Magyarországon és lett jussa a megaláztatás a Magyar Honvédségnek tegnap
>Vadai Ágnes
>Kicsit hosszabb leszek ma.
Orbán nem arról híres, hogy túl sok női politikust emelne pozícióba. Nem tartja őket partnernek, eszköznek tartja őket céljai elérése érdekében.
Két ismertebb női politikus van a Fideszben: Novák Katalin és Varga Judit.
És ők ketten tegnap megmutatták, hogy legfőbb identitásuk az, hogy fideszesek és nem az, hogy nők.
Ők ketten, meglehet, hogy Orbán parancsára, de mégis kiengedtek tegnap egy olyan embert a börtönből, akit terrorizmus vádjával több fokon is elítéltek. Lövés, Molotov-koktélos támadás, verés, gyújtogatás.
Varga felel az igazságügyért a kormányban. Az elmúlt években nevéhez olyan botrányok fűződnek, mint a Pegasus-lehallgatás, a Völner-Schadl ügy vagy éppen egy jó kis CSOK-os balatoni házikó. Igazságérzete csak saját magára terjed ki. Játszik a joggal, csűri-csavarja azt, mindig úgy, ahogyan az érdekei diktálják. Ő ellenjegyezte a kegyelmet.
Novák a hadsereg főparancsnoka. Azé a hadseregé, amelyik az elmúlt hónapokban százával veszítette el tisztjeit a sztálini típusú kormányzati tisztogatásban, miközben ő néma maradt és mosolyogva nézte, ahogy a férje 5 hét kiképzés után tartalékos alezredes lesz. Azé a hadseregé, amelynek egyik feladata a nemzetközi terrorizmus elleni harc. Azé a hadseregé, amelynek tagjai az életüket is készek feláldozni a hazáért. Ő írta alá a kegyelmet.
Ez a két nő mosolyogva kiengedett tegnap a börtönből egy terrorizmus vádjával elítélt embert. Mindezt Ferenc pápa látogatására hivatkozva.
Biztos lesz majd sok elemzés erről. Lesznek, akik ujjonganak, és lesznek sokan és többen ebben az országban olyanok, akik mélyen elítélik e két nő tettét.
Amit ők ketten tettek tegnap számomra visszataszító, elfogadhatatlan és elutasítandó politikai, morális és emberi értelemben is. Különösen, hogy nőként és Ferenc pápára hivatkozva tették, amit tettek.
Ez a két nő, bár magas hivataluk van és minden fotójuk a közösségi oldalaikon tökéletességet próbál sugallni, pont olyanok, mint az ember, akit tegnap kiengedtek!