Heti kérdéseim

Posted by
Juszt László
>Újabb hét! Újabb kérdéssorral segítem a közrádiónak csúfolt FIDESZ szócső mikrofonállványát:
– Nem érzi, hogy némi kulturális és vallási ismerethiányai lehetnek”? Szakmunkástanulók és TV kamerák előtt ezt mondta: “Krisztus urunk is egy szakmunkás, ács volt, és ez aligha véletlen”. Ez nem véletlen, hanem nem igaz. Az apja, József volt az ács. A történelem nem az, amit szeretnénk, hanem ami volt.
– Ha aggasztja az ukrán háború eszkalálódása, akkor miért pénzeli a mai napig az orosz felet a világpiaci árnál jóval magasabb gáz vételárral?
– Félelemmel vegyes érdeklődéssel olvastam, hogy nem tudott, vagy nem akart (?) tudni a 2008-ban, a Bukaresti Csúcstalálkozón a NATO állam- és kormányfői által aláírt nyilatkozatról. Eszerint, ahogyan Stoltenberg mondta: “Megállapodtunk abban, hogy ezek az országok – Grúzia és Ukrajna – a NATO tagjai lesznek.” Ön tényleg nem emlékszik, hogy milyen nemzetközi kötelezettségeket vállalt a magyar kormány a háborúban álló Ukrajnával kapcsolatban?
– Jaak Madison észt EP-képviselő, aki az Ön jóbarátja azt javasolta, hogy vezessenek be gazdasági szankciókat azon országokkal szemben, amelyek nem hajlandók végrehajtani a Vlagyimir Putyin ellen kiadott elfogatóparancsot. Vége a barátságnak?
– Sosem voltam túl jó matematikából. Kérem segítsen megérteni: Paks 12 forintért állítja elő az áramot. A Mátrai Erőmű 24-ért. A két helyen annyit termelnek meg, amennyi a lakosság szükséglete. Hogy lesz ebből 36 ft-os ár egy szintig, afölött pedig még magasabb?
– Mit gondol egy picit is gondolkodó ember elhiszi, hogy a Fidesz frakció nem úgy szavaz, ahogyan Ön akarja? Micsoda ostoba cirkusz, hogy a svéd NATO belépés ratifikálásáról azt állítja, hogy Ön szeretné, de a “133 bátor” nem szavazza meg?
– Bige László, a Nitrokémia Zrt. tulajdonosa szerint az Ön engedélyével évek óta az állami hatóságok magánhadseregként próbálják tönkretenni őt. A bíróság most felmentette. Nem az első eset, hogy Ön prejudikált, hogy valakit eltakarítson az útból. Az sem először fordul elő, hogy kudarcot vall. Miért van szüksége emberek tönkretételére? Ettől érzi jól magát?
– Tucker Carlsonról a Fox Newstól kirúgott szélsőjobboldali propagandistáról, aki “paradicsomként” festette le Magyarországot, “ahol még érvényesül a jog és rend”, s aki Orbán barátjaként bejáratos a miniszterelnökségre, most kiderült, hogy a magyar kormánytól komoly pénzeket kap apja cégén keresztül. Mennyivel háláljuk meg Carlson úrnak – mi, magyar adófizetők -, hogy fényesíti az Ön szobrát?
– Az Európai Parlament öt meghatározó politikai csoportjának vezetője, Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordult, hogy a legszigorúbban járjon el a Magyarországnak járó pénzek kifizetésénél, ameddig Önök nem teljesítik a jogállami feltételeket. Momentán kb. 30 milliárd euróról, úgy 11 340 000 000 000 forintról van szó. Ön tényleg megfosztaná honfitársait fejenként 1.134.000 forinttól?