17,13, 6, 0

Posted by

Fábián András
Ezek nem a lottószámok és nem is a külső hőmérséklet alakulása ma este. Ez egy beteg társadalom beteg vezetőinek kórképe. A regnáló politikai hatalomnak a terrorhoz és a terroristákhoz való viszonyát szimbolizáló számsor. Tömören úgy összegezhetjük, ahogyan az a napi hírekben főcímként megjelent, hogy a Pápalátogatás örömére Elnöki kegyelmet adott Novák Katalin Budaházy Györgyéknek. Szerintem a Szentatya gondoskodásának és fennen hirdetett békevágyának ennél szebb gesztussál nem is lehetett volna hangot adni. A magát lóhátról ünnepeltető Budaházy erős ígéretet is tett, hogy buzgó katolikus módjára egy templomi látogatása során meg is köszöni a pápának, amit érte tett. Mármint, hogy meglátogatta a magyar híveket, s ezzel alkalmat (ürügyet!) adott a Fidesz-fülönfüggős Novák Katalin asszonynak, hogy féktelen megkegyelmezhetnékjét gyakorolja. Ennyit a jóasszony pártfüggetlenségéről, amelyről eddig sem voltam túl nagy véleménnyel, és nyilván nem egyedül. A Magyar Honvédség főparancsnoka április 27-én példát mutatott a haza védelmének fontosságáról.

De ki is ez a Budaházy?! Már a Taxisblokád idején megmutatta, hogy mindenkor a mindenkori – jobboldali (!) – hatalom aktív támogatója. 1990-ben még az MDF-be is belépett, de igazából a kutya sem figyelt fel rá. Ki is kopott onnan. Ő egy igazi Vezér alkat volt. Neki saját mozgalom kellett. Előbb létrehozta az irredenta Magyar Revíziós Mozgalmat, amely aktív szerepet akart játszani Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának ellenzésében. A kutya sem törődött velük. Igazából aktív viszont a TV-székház ostromakor majd azt követően vált. miután megrongálta a budapesti Szovjet Hősi Emlékművet, majd 2007-ben Toroczkai Lászlóval (!) megalapította a Hunnia Mozgalmat. Ettől kezdve röpködtek a Molotov koktélok. Egyetlen nem jobboldali vagy szélsőjobboldali politikus sem volt tőlük biztonságban. Lendvai Ildikót fel akarták robbantani a liftben. Focilabdába rejtett pokolgéppel kapták el őket a Nyugatinál. 2002 után lényegében nem múlt el év anélkül, hogy ne hallottunk volna róla valamiféle durva politikai agresszió kapcsán. Közben létrehozott egy új szervezetet is, a Magyarok Nyilait (nemnyilasait, nyilait!). A Magyarok Nyilainak tagjai 2007-2008-ban Molotov-koktélos támadásokat hajtottak végre az akkori kormánypárt politikusainak ingatlanaira komoly károkat okozva bennük. Az akkor még MSZP-s Csintalan Sándort vascsövekkel kishíján agyonverték. 2008-ban ugyancsak Molotov koktéllal lángba borították a Broadway-jegyirodát, és két, melegek által látogatott szórakozóhelyet is. Az ügyészség többek között ezek miatt a támadások miatt is terrorizmussal vádolta meg Budaházyt és bűntársait. 2016. augusztus 29-én a Fővárosi Törvényszék első fokon – társtettesként elkövetett terrorcselekmény, felbujtóként testi sértés és kényszerítés bűntettében, mindezt bűnszervezetben elkövetve vádpontokban bűnösnek találta és elítélte. Összbüntetésül 13 év fegyházat kapott, melyből feltételesen sem szabadulhat. Korábban már egyszer elítélték 17 évre állam ellenes szervezkedés bűntette miatt, de később ezt a büntetést a Kúria eltörölte. A 13 évet később 6 évre csökkentették. Minden egyes, az ügyben tartott tárgyalás egy neonáci demonstráció volt, amelyen nem mulasztott el megjelenni Budaházy György egyetlen híve sem. Nyilván a bíróságot akarták megfélemlíteni ezekkel.

A törvényszéki tárgyalóteremben tüntetett mellette Vitéz Gonda László a “Kossuth tériek” vezére, Kassai Lajos, a hátrafelé nyilazó hun-szkíta-magyar hagyományőrző nyílkészítő mester és Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság megalapítója, a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik legszélsőségesebb figurája is. Toroczkai országgyűlési képviselőt (aki a TV-székház elleni támadást egy rendőrautóból irányította!) és az azóta elhunyt Wittner Máriát már nem is kell külön bemutatnunk. Ők és hűséges fegyverhordozóik énekelték bátorítólag teli tüdőből Budaházynak a Szózatot, hergelték bekiabálásaikkal a terroristákat. Bátran kimondhatjuk tehát, hogy kevés nagyobb politikai (?) bűnözőt hordott mostanában ez a magyar föld a hátán, mint Budaházy György. És hogy miért hozta meg az immáron nem a köztársasági elnöki, hanem a Sándor palota lakója, a független magyar (valamilyen) elnök ezt a kegyelmi határozatot?!

Erős a gyanúm, hogy Orbán Viktor inspirálta erre a döntésre (mint ahogyan általában minden komolyabb honi döntés mögött őt sejthetjük). Mégpedig azért, mert ez a roppant hazafias érzelmű miniszterelnök egyre inkább szükségét érzi a szélsőjobb által jegyzett belpolitikai zavargásoknak. Szövetségesekre van szüksége, akik ezeket kirobbanthatják. Részben hogy terrorizálhassa velük az ellenzéket, részben, hogy a
győztes megmentő képében tetszeleghessen. Jómagam már jóelőre aggódom a független újságírók, a pedagógusok, diákok és a kormányellenes tüntetők biztonságáért. A diákok szemébe fújt könnygáz, a pisiszagú bácsikák és protkós öregasszonyok átkozódása után félő, hogy az atomháború orbáni rémképe mellett a jövőben a neonácik brutalitásával, támadásaival is szembe kell nézniük. Minden esetre nem hiszek én Budaházy hálájában sem. A Szentatya épségéért felelős biztonsági embereknek szeretném felhívni a figyelmét, hogy mostantól fokozott éberséggel lássák el a feladatukat! Most egy hétpróbás terrorista szabadlábon kóborolhat az országban. Szóval, ha az elhaladó pápamobil felé lóháton látnak közeledni egy mélymagyar illetőt, tüstént kapjanak az oldalfegyverükhöz, mert bármi megtörténhet!