Orbán Viktor kártékony ember és kártékony politikus lett az elmúlt tíz évben

Posted by

Kovács Zoltán:
>Ha egy felelős politikus, mint Navracsics Tibor, azt mondja, nem baj, ha év +végén kapjuk meg az uniós pénzeket, akkor számomra az azt jelenti, hogy valószínűleg az év végén sem fogjuk megkapni. Navracsics Tibor mondott már jónéhány dátumot és ez valószínűleg felkészülés arra az esetre, ha nem kapjuk meg – mondta a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője, majd feltette a kérdést, „de miért kapnánk meg a pénzt, mi változik meg a magyar jogrenddel vagy törvényhozással kapcsolatban?”
hirklikk.hu
Nagyon nehéz a magyarokkal tárgyalni, mert van egy alapvető jogállamisági deficit, az illetékes tárgyaló pedig mindig azt kéri, mondják meg, mi a baj, de nem lehet megmondani, mert az egésszel van baj – fogalmazott az újságíró. „Ráadásul a megoldások is pimaszul átverősek. Kötelezettséget vállalt például a kormány arra, hogy az egyetemi kuratóriumokból kirakja a politikusokat, törvényt is hozott róla, majd
novemberben megváltoztatta, így mégis ottmaradtak. Ezt elégelte meg a Bizottság és akkor kirakták őket.”
Rámutatott, Jászai Gellérttől kezdve Világi Oszkáron keresztül ott vannak a kuratóriumokban a magyar kormányhoz közelálló gazdasági emberek és erre mindig az a válasz, hogy ők tehetséges vállalkozók. „Funkcionálisan ugyanolyanok, mint a politikusok, ugyanúgy nem lehet majd átlátni, hogy mit csinálnak, a pénzek hogyan mozognak.”
Először azt mondták, az államnak van pénze megvenni a kommunikációs céget, aztán kiderült, hogy mégsem volt pénze, és Kovács Zoltán is elképzelhetőnek tartja, hogy kínai pénzen vették meg a Vodafone-t. „Ez azt jelenti, hogy megint valamit vettünk, amit valamikor vissza kell fizetni, és ezek a visszafizetési kötelezettségek a jövő generációját rettenetesen megterhelik, de ezzel a kormány nem is foglalkozik.”
A főszerkesztő sem utasítja el azt – az akár összeesküvés-elméletnek tartott – a lehetőséget, hogy miután most nincs napirenden a kínai Fudan Egyetem, amelyre azt mondták, hogy kémkiképző lesz, helyette jön a kínai bank, tehát biztosan fontos Kínának, hogy jelen legyen Magyarországon. „Amíg a kormány nem beszél az állampolgáraival egyenesen, addig a félig informált magyar, aki még egyáltalán foglalkozik a közélettel, gyártja ezeket az elméleteket, vagy inkább összerakja, amit tud.”
Ez addig így lesz, amíg egy egyenesebb, civilizáltabb kormány nem kerül az ország élére – tette hozzá. A kormány folyamatosan megtéveszti a népet, bármiről legyen is szó, migrációról, háborúról, biztos, hogy nem azt mondja, ami a valóság. Rámutatott, tagadták az orosz kémbankot is, azt mondták, ez a magyar gazdasági élet jelentős bankja, aztán kiderült tele van KGB-sekkel, most pedig próbálja lerázni magáról, közben Mészáros Lőrinc bankja megsegíti.
Mindent erre épít fel Orbán Viktor, mert ezt a nép beveszi, senki sem akar háborút, természetesen – mondta Kovács Zoltán. „Keresi azt, ami belpolitikailag hasznot hoz neki. Orbán Viktor kártékony ember és kártékony politikus lett az elmúlt tíz évben. Az egész kormányzattal és állami apparátussal a háta mögött félrevezet egy országot, és miután sokan nem érdeklődnek igazán a politika iránt, őket könnyű félrevezetni.”
Orbán a legnagyobb hazudozó, a háborúval kapcsolatos kijelentései miatt nagyon negatív Magyarország megítélése – fogalmazott.
Kovács Zoltán feltette azt a kérdést, milyen morális megítélés alapján tud egy politikus olyat mondani, hogy Ukrajna nem létezne a Nyugat segítsége nélkül? „A háborúnak ebben a pillanatában, amikor egy hadviselt országnak, amelyik nem a világ leggazdagabbja, tönkretették az iparát, lerombolták városait, embereket gyilkolnak meg, akkor nem lehet ez fő kérdés. És az a megoldás, hogy Ukrajna adja föl, és az oroszok maradjanak ott, akkor béke lesz?”

A Klikk TV műsorát itt tekinthetik meg.