Szörnyűség – vegyészmérnök voltam!

Posted by
Vágó István
>Na, most lett tele a hócipőm ezzel az emberrel. (Mező Gábor ).
Évek óta “impexes” múltam befeketítésével foglalkozik, sunyin azt sugallva, hogy a cég (a Medimpex gyógyszerkülkereskedelmi vállalat), melynek mintegy másfél évig (!) voltam az alkalmazottja, “nemcsak gyógyszereket hamisított, de kábítószerrel is kereskedett, illetve csempészett”, ergo magam is ilyen ügyletekben tevékenykedhettem – https://www.facebook.com/mezogaborhalozat/posts/pfbid02CjxJu9t66TnZhG4BwVaXRoohFEpTJKqko4hfBJ1yvcbBvpb7JGuwmgwYapC4arGPl
De Mező itt még sem most, sem az azóta megérdemelten jobblétre szenderült PestiTV-ben sem állt meg, mert “nyilván” besúgónak is kellett lennem, mint szerinte az “impexeseknek” általában – ma ezt kérdezte tőlem a posztja alatt: “Vágó úr, azt mesélje el [“meséljem el…” – micsoda stílus ez?], hogy miért és hogyan küldték volna Önt ki Mexikóba? Vagy ahhoz a többéves kiküldetéshez sem kellett sem az MNVK-2-vel, sem a BM-mel kapcsolatban lenni?”
Ezt megkérdezhette volna a lejáratásommal foglalkozó PestiTV adásai előtt is (pl. https://pestisracok.hu/elsosorban-azert-nem-volt… ), de jobb később, mint soha. Válaszolok: NEM. Vegyészmérnöknek kellett lenni, spanyolul tudni és tisztességesnek lenni – ezek voltak a feltételek.
Aztán: “Vagy kérem, arra feleljen, hogy ezzel a mondatával kapcsolatban [“jó viszonyba kerültem a külföldi partnerekkel, és nemcsak az üzletről, hanem a napi politikáról, a helybéli művészetekről, történelemről is fecseghettem velük”], se a BM, se más nem tett fel Önnek kérdéseket?”
Erre is válaszolok: NEM.
Mező úr! Én 1975-ben lettem tévés, ehhez képest olyan eseményekben való részvétellel gyanúsítgat meg, melyek 1978 után történtek… Nem tartja ezt “történészi munkához” méltatlannak, ha már így minősíti magát?
Javaslom, fáradjon be az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába, kérje ki a rólam szóló anyagokat, és feljogosítom (!) arra, hogy közzétegye azokat az elmarasztaló dokumentumokat, melyeket ott talál. Ne feltételezzen, járjon utána!
Ha nem talál ilyeneket, még mindig bocsánatot kérhet. És nemcsak tőlem, de minden tisztességes, a dolgát végző becsületes külkereskedőtől is!
(Mező azon lovagol – így menekül a megcáfolt rágalmaitól -, hogy magamat egyes régi riportokban külkeresnek minősítettem. Nos, igen, külkeres voltam abban az értelemben, hogy egy külkervállalatnál dolgoztam. De nem voltam külkeres abban az értelemben, ahogy “képzelt interjújában” kérdezi: nem foglalkoztam áruexporttal, kábítószer-exporttal pedig különösen nem – vegyészmérnök volt a státuszom, a nemzetközi tudományos együttműködés elősegítése volt a feladatom.)
Azt viszont a javára írom, hogy legalább elhunyt apám megrágalmazásával felhagyott, arra itt reagáltam még tavaly: https://www.facebook.com/VagoIstvan/posts/pfbid021o1MGqrQZ6ePqKM4L78vsXbvgohVC5GcRQbMjTnJWKAAr7GdWfGRL7LmDW7u5q7il