Európa DNS-e, a kereszténység magja

Posted by
Iván Gizella
>>Na ezt kapjátok ki! Bayer Zsolt békemenetet hirdetett a pápa szentmiséjére. Majd visszavonta. Pár esztendeje még így beszélt: “A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.”
Ez van. Demens vénembernek és gazembernek nevezte a legfőbb egyházi méltóságot. De legalább az ember szót benne hagyta a fröcsögésben, tőle már ez is nagy dolog.
Egy kicsit később a miskolci tévében „migráns hátterűnek”, „argentin libsinek” és „derék liberális, genderben hívő marhának” nevezte a pápát. Később azzal védekezett, nem marházta le, csak azt mondta, úgy tweetel, mint egy marha.
Szóval, ha én azt mondom te úgy viselkedsz, mint egy barom, akkor nem mondom azt, hogy barom vagy. Csak azt mondom, úgy teszel, mintha barom lennél. Szóval nem mondom, csak gondolom, hogy bizony te egy barom vagy. Mert szerintem, ha úgy teszel, akkor bizony az is vagy.
Na de nem érdemes ezt ragozni, mert változnak az idők, az is lehet, hogy ez a jóember is. Még azt is elképzeltem, hamarosan bocsánatért esedezik a pápánál. Ó, a megtért lélek. Milyen tiszteletreméltó. Lenne.
Ez azonban több okból elképzelhetetlen. Egy, mert a közelébe sem engednék. Kettő, mert nem hiszem, hogy megbánta, amit mondott.
A híveknek viszont kellett volna valami lépesméz, amire rá tudtak volna repülni. Ez lett volna a békemenet. De döglegyeknek, libsi szúnyogoknak ez sem járt volna.
Volna, volna… lett volna. Hogy meg tud változni minden ebben az országban pár óra alatt.
Attól, hogy nem lesz meg a Bayer féle felvonulás, még elgondolkodtam, hogy ezt mi okból akarta épp a Kossuth téren tartandó szentmise idejére szervezni. Azt hiszem több magyarázat van. A szervezők attól féltek, a hívek nem töltik meg a teret és az bizony nagy szégyen lesz a pápa előtt. Hiszen keresztény Magyarországról beszél a kormány és a hívek is. A másik lehetséges ok, hogy erőt szerettek volna demonstrálni, a ma már elég rosszul hangzó békeszólamokkal, amikkel rendre kizárják az ország egyik felét a jó emberek közül, s megbélyegezhetik őket háborúpártisággal.
Van tehát az ország egyik fele, aki hívő keresztény, békepárti és vannak a gonosz hitetlenek és háborúpártiak. Szerintük.
A statisztikák viszont mást mutatnak, az ország több mint fele nem hívő és nem is vallásos. Akik kereszténynek mondják magukat, azoknak is csak 7-9 százaléka jár rendszeresen templomba. Vagyis lehet, hogy hisznek Istenben, sőt, lehet imádkozni is szoktak, de a valóságban nem gyakorolják a vallást. A lakosság húsz százaléka csak karácsonykor, de negyven százaléka még ilyenkor sem megy templomba. Pontos adatokat az egyházak adhatnának, de általában a megkeresésre az a válasz, nem mérik a templomba járók számát. Nem is kell, de azt az egyházon belül is tudják, érzékelik, évről évre csökken a hívők száma.
Ezt viszont a magyar miniszterelnök nem akarja tudomásul venni, hiszen rendre úgy beszél, mintha Európa legkeresztényebb nemzete lenne a magyar. De milyen is lehetne az az ország, ahol maga Európa DNS-e uralkodik?
Mert ne feledjük, Bernard-Henri Lévy francia filozófusnak Orbán Viktor saját becses szájával mondta egy interjúban: „Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.”
Uramatyám! Tudja őfelsége mit beszél? Ha tudja az a baj, ha nem, az még nagyobb. De nézzük a tényeket. A DNS, tulajdonképpen egy genetikai információ, ami a sejtmagban van, s minden élő dolog programja, magja, s általa minden élőlény azonosítható. Orbán ezzel a mondattal tehát azt jelentette ki, hogy tulajdonképpen ő hordozza a kereszténység DNS-ét, a kereszténység magját. Ő a mag. Istenem, már le sem merem írni, de akkor ő az Ige? Vagyis Orbán Viktorban nem mást, mint Jézus Krisztust tisztelhetjük. Na ez nem semmi.
Mert ha ezt komolyan mondta, akkor itt nagyon nagy baj van. Talán még a fideszesek is érzékelik. Na jó, nem biztos, kicsit túloztam.
Az mindenesetre nagyon érdekel, vajon a pápai misén lesznek-e olyan táblák, amin ezt tudatják azzal a „demens vénemberrel,” aki történetesen ma a keresztény egyház feje? Szerintem meg kéne neki mondani, már csak azért is, hogy tudja, hol lakik az Úristen. Ja bocsánat, hol találja Jézus Krisztust. Amondó vagyok, nem kellene tovább várni a felvilágosítással.