Isten hozott, Ferenc pápa – a szemlélek plakátkampánya

Posted by

Miről szól ez a kampány?

Ahogy közeledik április utolsó hétvégéje, egyre fokozódik az érdeklődés Ferenc pápa személye, tanítása, magyarországi programjai iránt. Az örömteli figyelmet azonban beárnyékolják olyan megszólalások, amelyek mintha előre irányítani próbálnák az egyházfő várható üzeneteit, ki akarnák használni saját céljaikra ezt a nagyon szép programot.

A Szemlélek közössége úgy döntött, hogy a pápalátogatás előtti napokban Ferenc pápa saját szavait felhangosítva segítünk jobban odafigyelni arra, aki érkezik, amit képvisel.

Hisszük, hogy nem politikai és egyéb érdekek miatt érkezik Magyarországra, hanem lelkipásztori céllal jön, és nem egy belterjes körhöz, hanem az egész nemzethez kíván szólni, minden magyar emberrel szívesen találkozna.

Miért éppen #pontifex a kezdeményezés neve?
Ez egy létező, mások által is használt internetes kifejezés. Azt szeretnénk szimbolizálni vele, hogy Ferenc pápa üzenetei már eddig is elérhetők voltak világszerte, noha idehaza valamiért kevésbé ismerjük a nagyon is fontos, nem csupán a katolikus egyház tagjainak szóló
gondolatait. A pontifex latin szó, amely egyszerre utal a mindenkori pápára, egyben azt is jelent: hídépítő.

Milyen témákat érint a kampány? Öt olyan területet választottunk ki egy-egy pápai idézettel megtámogatva, amelyek kapcsán nagyon fontos szerintünk hidat építeni a különböző társadalmi csoportok, akár véleménybuborékok között is: háborús agresszió, populizmus, homoszexualitás, médiamanipuláció, az egyház valódi küldetése

Ezeket a témákat nyomtatott plakátokon, internetes hirdetésekben, médiapartnerimegjelenésekben népszerűsítik a kampány résztvevői. Hol találkozhatunk a kampány üzeneteivel? Budapest több pontján óriásplakátokon és citylight felületeken segítjük a közlekedőket, az utca
emberét elgondolkodni a pápa szavain.
Az egyhetes kampány fő felülete az internet, ahol a közösségi média mellett több hírportálon is olvashatóak pápai üzenetek ezekben a napokban, de televíziós és rádiós megjelenések is kísérik a kezdeményezést.

A Szemlélek kezdeményezéséhez számos médiapartner csatlakozott – olyan orgánumok is segítik az üzenetek célba jutását, mint a Media1, a Magyar Hang.

Így néz ki az öt citylight plakát.

szemlelek.net