A korrupciótól piszkos az ember

Posted by
A tervezett pápa látogatás margójára.
Békesi László
>Figyelmeztetés a keresztények hitével üzletelő hazug, képmutató politikusoknak, valamint az őket anyagi javakért, hatalmi pozíciókért kiszolgáló, kollaboráns magyar egyházi vezetőknek.
Ferenc pápa a korrupció minden formáját – mértékétől és elkövetőjétől függetlenül – mélységesen elítéli. Egyaránt elítéli “a korrupt keresztényeket, a korrupt világi hívőket, a korrupt papokat, püspököket – mindenkit, aki visszaél helyzetével, a hit kiváltságával, a keresztény léttel.” (V.ö. Antonio Spadaro: Ferenc pápa, reggeli prédikációk I. Helikon kiadó, Bp. 2017.)
“Lakkozott rothadás: ez a korrupt élete.” (2013. nov.11.)
A pápa kirohanást intéz a korrupció minden formája ellen -a civil életben előforduló korrupció ellen is, “amellyel csak piszkos az ember.” (2013 nov. 8.)
2013. szeptember 30.-án a következőket mondja a pápa: “Egy nép jövője az idősekben és a gyermekekben van. Annak a népnek, amely nem viseli gondját az időseknek és a gyermekeknek, nincs jövője, mert nem lesz emlékezete és nem lesz jövője! Az idősek és a gyermekek jelentik egy nép jövőjét! … Egy nép számára a gyermekek és az idősek építik a nép jövőjét: a gyermekek, mert előre viszik a történelmet, az idősek, mert átadják életük tapasztalatait és bölcsességét.”
Vessük össze ezeket az intelmeket a mai magyar rendszer minden napi gyakorlatával!