Farkasokkal dacoló

Posted by

Arató András

Mi lesz a Lánchíd Palotával, miután honunk kilépett a Nemzetközi Beruházási Bank kötelékéből? Visszakérjük az ajándékot?  Amit a magyar adófizetők nagyvonalú közössége adományozott a szovjet nertársaknak? Подарок-ot visszavenni nem elegáns dolog – ám joggal kérdezhetjük: amúgy hova lett itt az elegancia? Mindenfajta berzenkedést megelőzve jelentem, aláírtam a petíciót az ordas elleni bunkó, csekonicsos gaztett elkövetőjének felelősségre vonása érdekében, megjegyezve, hogy ebben az esetben sem helyeslem a bírósági ítélet befolyásolását. Már csak azért sem, mert honunk egy másik polgárának büntetlenség adatott egy ártatlan tehén elleni gyilkos merénylet esetében. Kétharmados büntetlenség. Nem osztom az előzetes aggodalmakat, mert a farkasgyilkosság politikailag semleges tett, még az sem kizárt, hogy a bíróság a bizonyítékok, tanúvallomások és jogszabályok mérlegelésével hoz döntést az orv-vadász ellen, elvégre nem frekvenciapályázatról, egyházi státuszról, vagy adó-átértelmezésről van szó. Megkapja méltó büntetését az elkövető, hacsak nem bizonyítja, ő valójában a nemkívánatos migráció, a nemfehér nemkeresztény toportyánok ellen, a fajtakeveredés megakadályozása érdekébe lépett fel.

De mi lesz a Lánchíd Palotával, miután honunk kilépett a Nemzetközi Beruházási Bank kötelékéből? Visszakérjük az ajándékot, amit a magyar adófizetők nagyvonalú közössége adományozott a szovjet nertársaknak? Подарок-ot visszavenni nem elegáns dolog – ám joggal kérdezhetjük: amúgy hova lett itt az elegancia? Mégsem kell aggódni, hiszen nem arról van szó, hogy honunk éber vezetői egy agresszív háborút folytató nagyhatalom működésképtelen pénzintézetéből vonnák ki hazánkat, megszüntetendő egy kémközpontot. A bankkal minden rendben lenne , csakhogy „a kivetett amerikai szankciók következtében a bank működése értelmét vesztette”, vagyis: „A kormány megtárgyalta a kialakult helyzetet és megállapította, hogy bár a Nemzetközi Beruházási Bank Kelet-Közép Európában fontos fejlesztési szerepet játszott, a kivetett amerikai szankciók következtében a bank működése értelmét vesztette. Ezért a kormány visszahívja a Nemzetközi Beruházási Bankban tisztséget betöltő, a magyar állam által delegált személyeket, valamint kilép a nemzetközi pénzügyi szervezetből”.

Nos, ha kormányfőnk barátja mégis azt kívánja, megvásárolja azt a kis házikót a Család piaci áron, vissza nem térítendő állami támogatásból. Látszólag nem függ össze a két ügy, ám vegyük észre a farkas veszélyességét, hiszen róla, szemben az ártatlan bankkal, kiderült, nyomkövető van rászerelve, tehát nyilvánvalóan kémkedés szándékával lépte át illegálisan hazánk határát. És minthogy nyugat felől érkezett, lebuktatta a kémtetőjét, a Hanyatlót. Talán mégis hasznosabb lett volna élve elfogni, mert a nyomozók keresztkérdéseinek súlya alatt megtörve többet elárulhatott volna a megbízója szándékairól. Például információkat próbált szerezni a világ leghatékonyabb egészségügyi és közoktatási rendszeréről, mert saját ötlet híján teljesen elvesztette a versenyképességét. Vagy hazánk egyedülálló szárazelem gyártását akarja feltérképezni. Ezt most kivédtük, de éberség, nertársak, az ellenség nem alszik, aki medvét lát búvárruhában, azonnal jelentse a legközelebbi rendőrőrsön.

Most már mindegy, nem vonom vissza az aláírásomat a petícióról, majd a következő szőrös vándorkém ügyében óvatosabb leszek.

Klubrádió Szabadság Klub