Zsákmányszerzők

Posted by

Vásárhelyi Mária
>Mondhatnám, hogy undorodva figyelem, de valójában elsősorban rettenetesen szégyenkezem amiatt, ahogyan az európai adófizetők pénze eltűnik a maffia kormány klientúrájának öblös zsebeiben. Nézem a tudósításokat az ország legszegényebb régióiban épülő lombok nélküli lombkorona sétányokról, a 60 centis kilátókról, az egy méteres mélységű kerekes kutakról, az összetákolt, életveszélyes játszóterekről, a romák felzárkóztatására szánt pénzek eltünéséről és lesül a képemről a bőr. Mert ez sajnos nem a fideszről, hanem az országról állít ki szörnyű bizonyítványt.

Úgy néznek ránk európai polgártársaink, ahogyan a 900-as évek környékén a zsákmányszerző kalandozó magyarokra néztek. Lenézték és megvetették őket, miközben
rettegtek tőlük, mert tudták, hogy vérszomjasok és kíméletlenek, semmiféle tisztességet, becsületet nem várhatnak tőlük. Bármire, akár egymás kifosztására, meggyilkolására is hajlandók, ha a zsákmány megszerzése a tét. Ma persze kifinomultabb eszközökkel folyik a zsákmányszerzés, de a végeredmény ugyanaz. Nem számít, hogy az ország egyik fele nyomorog, hogy a pénzt azért kapjuk, hogy egy gazdagabb, élhetőbb, felzárkózni képes országot építsünk, kizárólag a zsákmányszerzés, az egyéni gazdagodás érdekli a hatalmon lévőket.

A benyújtott projektek csupán fügefalevélként működnek a támogatások lenyúlása érdekében. Száz- és ezermilliárdok vándorolnak magánzsebekbe, miközben elfogy a pénz a hajléktalanok étkeztetésére, a kliensekkel teleültetett kúria elkaszálja a jogerős ítéletet, amely az állam kötelességévé tenné az önmagukat ellátni képtelen gyermekek szülei számára megítélt támogatást, az állami és önkormányzati idősotthonokat a teljes anyagi ellehetetlenülés fenyegeti és a sor vég nélkül folytatható. De ne ringassuk magunkat abban az illúzióban, hogy azok, akiknek a pénzét gátlástalanul lopja el a hatalom, a kormányt teszik felelőssé a tűrhetetlen állapotok miatt. Az egyszerű európai polgár arra gondol, hogy mi, magyarok ilyen erkölcstelen, züllött tolvaj banda vagyunk. Mert senkit nem érdekel, hogy valójában mi magunk vagyunk is az elsőszámú áldozatai a maffia kormányzásnak, ők csak azt látják, hogy mindez megtörténik és mi hagyjuk.