Ember, most jöttem ki a pékségből

Posted by

Páll Csaba

>”200 millió forintba került az adófizetőknek a kalács”, amit Orbán két unokája kapott húsvétra. Többségi tulajdonos az ország leggazdagabb emberének érdekeltsége, de így is kell egy kis 200 milliós, vissza nem térítendő támogatás.

Félévvel ezelőtt 207,9 milliós – vissza nem térítendő – állami támogatást kapott az a Vál-Völgye Pékség Kft., amelynek többségi tulajdonosa a Talentis Agro Zrt., amelynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc, amelynek felcsúti boltjából vitte haza Orbán és két unokája a húsvéti kenyeret és kalácsot.
de miért kap az államtól, az adófizetők pénzéből 207,9 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást
Mészáros Lőrinc, akinek alábecsült vagyona 480 milliárd forint, egy év alatt 25 milliárddal gyarapodott, miért kap az államtól, az adófizetők pénzéből 207,9 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást, amelynek részbeni forrása a “gonosz birodalma”, az Európai Unió. A költői kérdésre nincs válasz.
Az asztal mind a két oldalán ők ülnek: ők az állam és ők az állammal kereskedő, az állami megrendelésekből gazdagodó magánvállalkozók. Ennek semmi köze a kapitalizmushoz. Ekkora hatalma a királyoknak sem volt.
Királyok? Megjegyzem Orbán fiú unokájának neve János Fülöp, a kislányé (a biztonság kedvéért) Johanna….