A “viktoriánus ” kor

Posted by

Monostory Tamás:

>Tisztelt Asszonyom!
Immár sokadik alkalommal szerencséltet értékesnek gondolt hozzászólásával, ez még nem lenne nagy baj, azt sajnálom csupán, hogy nem nyilvánosan teszi, mert úgy kiosztanám, hogy meg nem született utódai is azon röhögnének.
Ön a “viktoriánus-korszakkal” kapcsolatos írásommal összefüggésben fogalmazta meg kéretlen észrevételeit, miszerint a Magyaroszágon napjainkban tomboló u.n. új-viktorianus berendezkedés általam nyomorúságosnak aposztrofált időszaka valójában az ország felemelkedésének példa nélküli története.
Néni kérem! Hát nem itt tetszik élni?
Persze igyekszem megértő lenni, hiszen bizonyára van az a pozíció, vagy nyugdíjemelés, avagy csupán zsáknyi újkrumpli, netán demencia, amelyek-, hogy a vármegyék stílusánál maradjak-, avitt honleányi rajongását erősen motiválják.
Ami a fentebb emlegetett kort illeti, igazat adok Önnek abban, hogy a “viktoriánus korszakot” más összefüggésben és más felbontásban is lehetne alkalmazni és értelmezni. Legyen:
Viktorianus. Ez eddig ugye renben van?
Viktor. Ez meg pláne!
Viktori. Jelentése: viktorias, Viktorhoz köthető!
Anus…. Na, itt kezdődik a probléma mert ez bizony az emberek hátsó fertályán található testnyílást jelenti…
Remélem, hogy ez a bontás kielégíti kényes ízlését, további magyarázatra nem tart igényt, de ha mégis úgy döntene, hogy ismételten feladja a magas labdát, hát én állok elébe, azzal, hogy kommentjét a nyilvánosság elé tárom becses nevével együtt.
Majd elfelejtettem: egy Európai ország meg nem nevezett, nagyméltóságú vezetőjének hátsó fertályát fényesre tisztítani az Önhöz hasonlók számára bizonyára Istennek tetsző feladat még hasmenés után is..