A 150 éves Népszava nem áll meg, továbblép

Posted by

„150 évesek vagyunk, egyedülállóak Magyarországon, és ha másnak nem is, nekünk muszáj és fontos megünnepelni magunkat. Megünnepelni a létezésünket, és ráirányítani a figyelmet az újság, az újságunk fontosságára. Hogy ez a csapat most is, mint annyiszor a korábbi csapatok, azon munkálkodik, hogy megtalálja olvasóit, hogy bekapcsoljon újakat is, mert a Népszava nélkül nem lenne teljes ennek az országnak az élete” – mondta ünnepi beszédében a lap alapításának 150. évfordulója alkalmából az Örkény Stúdióban tartott szűkkörű megemlékezésen szerda este Németh Péter főszerkesztő.

Fotó: Béres Márton | Forrás: Népszava

Azzal kapcsolatban, hogy a lapnak nem pusztán múltja és jelene van, hanem jövője is, Németh Péter bejelentette, „az olvasók hamarosan találkozhatnak a Népszava olyan új termékével, amely egyedülálló ezen a piacon, amely valóban a jövőbe mutat. Egy olyan innováció, amely őrzi a hagyományt, őrzi az olvasói élményeket, de többet tud, bevezet minket a XXI. századba. Így az egylapos kiadóból mára valóságos lapcsaláddá fejlődtünk: van a nyomtatott újságunk, online kiadásunk, digitális Népszavánk, podcastunk és most lett mobil Népszavánk. Mindezt egy olyan csapattal, akiknek tagjai mániákusan napilapot akarnak készíteni, színvonalas, elsővonalbeli napilapot, és meg is teszik nap, mint nap”.

Ezt követte a tíz évvel ezelőtt létrehozott Népszava-életműdíj átadása. Az elismerést Muzslai Katalin, a mozaik rovat vezetője, Rónay Tamás, a külpolitikai rovat vezetője és Töltéssi Csilla ügyfélkapcsolati menedzser vehette át Németh Péter főszerkesztőtől. A szerkesztőség és a kiadó dolgozói egy rövid ünnepség után megtekintették Henrik Ibsen Solness című drámáját.

Töltéssi Csilla, Rónay Tamás, Muzslai Katalin | Fotó:Béres Márton | Forrás:NépszavaÚj hét