Trump New Yorkban, ahol ma vádat emelnek ellene

Posted by

New York Times
>Donald J. Trump hétfőn Floridából New Yorkba utazott, hogy vád alá helyezzék egy volt amerikai elnök elleni első vádemelési eljárásban, útját pedig aprólékosan nyomon követték attól a pillanattól kezdve, hogy elhagyta Palm Beach-i birtokát, egészen addig, amíg megérkezett a belvárosban lévő Trump Towerbe.

A piros-fehér-kék színű repülőgépét élőben követték a La Guardia repülőtérre való megérkezéséig. Helikopterek közvetítették a konvojt, amely a sajtó, a rendőrség és a tüntetők által körülzárt manhattani otthonába vágtatott.

Kedden a lárma átadja helyét egy történelmi téttel bíró ünnepélyes drámának. A volt elnököt rendőrök és a titkosszolgálat ügynökei kísérik a belvárosba, hogy átadja magát Alvin L. Bragg manhattani kerületi ügyész irodájában. Ezt követően a manhattani büntetőbíróság épületében vád alá helyezik. Itt támogatói gyűlést terveznek. Eric Adams polgármester figyelmeztette Trump támogatóit, hogy tartsák meg a nyugalmat, és azt mondta, hogy az eljárás méltóságát nem engedik megzavarni. Barikádokat állítottak fel, és a rendőrség készenléti parancsot küldött a mintegy 35 000 rendőrnek, amely erő nagyobb és jobban kiképzett, mint egyes nemzeti hadseregek.

Címkép: Trump a Trump Tower és a vádemelés előtt