Ima a terroristáért

Posted by

Perintfalvi Rita

>BÖJTE CSABA GYERMEKEKET IMÁDKOZTAT JOGERŐSEN ELÍTÉLT TERRORISTÁKÉRT- Ez nem abúzus?

Hogyan jut eszébe egy katolikus papnak, egy ferences szerzetesnek, hogy gyermekeket imádkoztasson Budaházy Györgyért és társaiért, akiket sorozatos Molotov-koktélos támadások, robbantásos, illetve lőfegyveres merényleteket miatt, illetve Csintalan Sándor vascsövekkel való véresre verésének bűncselekménye kapcsán ítéltek el?

Nem az a baj, hogy Böjte a börtönben levő foglyokért imádkoztatja a gyermekeket, nem! Hiszen ez hozzátartozik a keresztény irgalmasság cselekedeteihez, hanem az, hogy Böjte Csaba hazudik!

Ami viszont a 10 parancsolat megszegését jelenti! Vagy esetleg nem ismeri a 8. parancsolatot? Mivel a videót még meg tudtam nézni azelőtt, hogy a YouTube törölte volna, sőt le is töltöttem magamnak, ezért nyugodtan beperelhet a kedves atya rágalmazásért, mert itt van a gépemen az anyag! Szóval mi is a baj a mi atyánkkal?

Böjte arról beszél, szokásos kegyes hangtónusában, hogy sokan sínylődnek börtönökben, köztük „vannak, akik ártatlanul és vannak, akik hibákat követtek el.”

Eddig oké. Ott jön a probléma, amikor azt mondja „Budaházy úrról és az ő barátairól”, hogy „le vannak tartóztatva és folyik per”, majd azért imádkoztatja a kicsiket, hogy végre „kimondják ártatlanságukat”.

Hűha! Most akkor vagy az van, hogy Csaba testvér nem olvas híreket – hiszen Budaházyt 2016-ban első fokon 13 év fegyházra ítélték (még nem jogerősen), majd az idén március 9-én másodfokon a 17 évre való súlyosbítás helyett 6 év fegyház lett a végső és már jogerős ítélet – vagy a politikai erőszakot akarja legitimálni?

Nagyon szeretném tőle megkérdezni, hogy Ferenc pápa magyarországi látogatására közeledve készül-e ezzel a lelkiséggel?

Ahogy Csintalan Sándor fogalmazott ma: ez nem más, mint „lopakodó nácizmus”!

Ferenc pápa ezt különösen is díjazni fogja, egyik kedvenc témája. Tőle idézem: “a szélsőjobboldali extrémizmusnak semmi köze nincsen a kereszténységhez!”

De persze nem csupán egyházi belügy, ami itt történt! Hiszen a szándék egyértelmű: mentsük fel erkölcsileg azokat, akik t_rrorista – és emberi életet veszélyeztető erőszakcselekményeket hajtottak végre, mégpedig politikai ellenfeleikkel szemben vagy pedig kisebbségi csoportok ellen (két melegbár felgyújtása).

Vagyis most akkor ezzel megint ki üzen?

Ezzel üzen Orbán a politikai ellenzéknek Böjtén keresztül, hogy ti is így fogtok járni?

Vagy Böjte Csaba, lelkes csinovnyikként már előre szalad és minden papi-spirituális hatalmát felhasználja arra, hogy elhintsen egy elképesztően veszélyes politikai üzenetet?

Tudjuk, látjuk, érezzük, hogy ilyen évek jönnek….

Azért egy nagyon fontos kérdésem még lenne a mi atyánkhoz!

A gyermekeket azokért az erőszaktevőkért is imádkoztatja, akik árvaházaiban évtizedekig szedték áldozataikat? Érzelmi-spirituális és szexuális erőszakot elkövetve rajtuk?