Üdv a klubban!

Posted by

Csehszlovák Kém
>”Üdv a klubban!”, így reagált a cseh külügyminiszter a hírre, hogy Moszkva felvette Magyarországot a„nem baráti országok listájára.“ “Üdvözöljük önöket a klubban, kedves barátaim! Készek vagyunk Önökkel megosztani know-how-nkat, hiszen mi e klub alapító tagjai vagyunk,” írta Jan Lipavský (Kalózpárt) cseh külügyminiszter 2023. március 30-án, délután 2 óra után a Twitteren. A cseh külügyminiszter itt arra célzott, hogy az orosz kormány 2021. május 14-én hagyta jóvá azon ellenséges országok listáját, amelyen az Egyesült Államok mellett csak Csehország szerepelt. Lipavský ezért írta némi iróniával reakciójában, hogy cseh külügyminiszterként országa e klub alapító tagja. Óriási szöveg.

Ami pedig a cseh know-how-t illeti: egészen biztosan tudnának a mai cseh kormány tagjai és munkatársai hasznos tanácsokat adni, hogyan lehetne leválni az orosz energiáról, hogyan lehetne eltávolítani az orosz diplomatákat és megfoghatatlan munkakörű “munkatársait”, miképp lehetne kilépni az orosz bankból, és milyen jogi, törvényes módszerekkel lehetne az orosz propaganda ellen felvenni a tényleges küzdelmet. Ehhez azonban létre kell hozni Magyarországon is egy határozott nyugatos alternatívát, amely demokratizálja a közéletet, helyreállítja a jogállamiságot és a fékek, ellensúlyok rendszerét és újra bevezeti a szabad piacgazdaságot és leszámol teljesen a keleti nyitás politikájával és a magyar birodalmi gondolkodás nemzetpolitikai fordulatával. Csak így, ezen az úton tud Magyarország visszatalálni teljes jogú és mindenki által elfogadott partnerként Európába. Rajtunk múlik.

UPDATE, 2023. március 30.: Ami ma történt, azt most foglalta nekem össze egy prágai sörözőben a csaposunk: “Van ez olyan érzésem, hogy nem jött be Orbánnak a keleti politika. Szegény Orbán.. wc- papírt használt zsebkendő helyett és mégis pofára esett. Csak megtudta, kik azok az oroszok. Az orosz nem ismer szövetségest, csak ellenséget vagy alattvalót. A rossz hír az most nektek, hogy Orbán elintézte azt is, hogy Nyugaton sem kedvelnek már titeket.” Azt hiszem, a prágai csapos mindent tud. Kell ennél többet mondani?

A szerkesztő megjegyzése: A prágai csapos sem tudhat mindent, pedig biztosan okos ember. A “rafinált” oroszok ezzel a húzással igyekeznek kihúzni a méregfogát annak a több, mint gyanúnak, hogy Orbán a magyar szövetségi rendszerekben nem a magyar, hanem az orosz érdekeket képviseli. Immáron bátran mondhatja Putyin nagy barátja, a magyar miniszterelnök, hogy de hiszen….!