Nagykoalíció Szekszárdon

Posted by
Amivel pénteken szembesülhettek a tolnai megyeszékhely Szekszárd  lakói, az kifejezetten unikum: a várost egy csütörtökön megszavazott alku értelmében mostantól a Fidesz és a helyi egyesült ellenzék frakciói lényegében nagykoalícióban irányítják. Ez formailag konkrétan azt jelenti, hogy a közgyűlés – fideszes javaslatra – elvonta Ács Rezső polgármester lényegi döntési jogköreit, és azokat két fontos bizottságra, a pénzügyire és a gazdaságira testálta át. Előbbit Máté Péter fideszes frakcióvezető, utóbbit ellenzéki kollégája, Bomba Gábor vezeti. Mindkét bizottságban páros számú tag ül, egyenlő arányban fideszesek és ellenzékiek, így csak konszenzussal tudnak dönteni bármiről.De mostantól legalább tudnak dönteni.
Nem szoktam helyi ügyekkel foglalkozni, de annak megértése, ami most Szekszárdon megy, teljesen meghaladja az ideológiai képzettségemet. A Fidesz a “hosszabbítsuk meg Bicskéig!”-mentalitással teljesen ellentétesen cselekszik, és a helyi ellenzék eddigi tevékenysége sem láttatott jönni ekkora “sikert”.
Szóval, mi folyik itt?! Az Éljen Szekszárd szempontjából értem a pozitív hozadékot, de a Fidesz számára mi ebben a deal?
Vagy csak egyszerűen arról van szó, hogy már mindenki látja a város totális lepusztulását és a posztja betöltésére egyértelműen alkalmatlan polgármester (illetve irányítói) kártékonyságát és végre elindulunk rendezi közös ügyeinket?

Ebben az esetben gratula az ÉSZ-nek és respekt Máté Petiéknek is!

Címkép: Máté Péter és Bomba Gábor