Pincérnőből szobafestő

Posted by

Neil Shaw
>Madelaine Forrest egy 24 éves nő, aki otthagyta pincérnői állását, hogy szobafestő legyen. Úgy véli, hogy egy férfiak által dominált iparágban nőnek lenni hatalmas előny. Korábban pincérnőként dolgozott, de a világjárvány idején felmondott. Madi úgy döntött, hogy elvégez egy négynapos szobafestő tanfolyamot, abban a reményben, hogy ez majd segít a lakásfelújításban, ha egyszer házat vesz.  Ez a merész lépés azonban hatalmas változáshoz vezetett.
A tanfolyam elvégzése után a garázsában gyakorolt, majd felajánlotta, hogy ingyenesen végez alkalmi munkákat barátainak és családtagjainak. Amikor azonban az egyik családi barátnak végzett munkáért 150 font  fizettséget kapott, elkezdett saját ügyfélkört építeni. „Mielőtt megalapítottam a She Plasters nevű vállalkozásomat, azt gondoltam, hogy az emberek, különösen a férfiak, kételkedni fognak abban, hogy tudok rendesen dolgozni. Azt feltételezik, hogy nem lennék képes elvégezni a munkát, de hamar bebizonyosodik, hogy tévednek.” A munkámat nem könnyű elvégezni. De hatalmas előnyöm van azzal, hogy nő vagyok ebben az iparágban. Először is, ez más, és az emberek szeretik a másságot.
„Sok idősebb ügyfelem is van, valamint egyedülálló szülők. Azt hiszem, egyszerűen jobban érzik magukat, ha egy nő van a ház körül, én biztosan így éreznék.”A szobafestés nehéz és munkaigényes munka, hiszen Madinak minden anyagot magának kell cipelnie. De a munkája rugalmassága miatt megéri. „A teli zsákokat cipelni már önmagában is másfél munka! Maga a munka nagyon fárasztó – ezért igyekszem délután 2 órára befejezni a napomat, a legtöbb szobafestő ugyanezt teszi” – mondta. „A nagyapámnak, mielőtt meghalt, saját barkácsüzlete volt. Sokkal fiatalabb koromban néha vele dolgoztam; csempét és tapétát távolítottam el, festettem stb. A kemény munkája átragadt anyukámra, aki szintén nagyon ügyes a ház körül, mindig új dolgokat készít és újrahasznosít.”. Most meg itt van – saját vállalkozásával.