Orbánnak elment az esze: egész oldalas fizetett hirdetésekben üzen Nyugat-Európának

Posted by

Kereszty András

>Orbán Viktor rájött, hogy az ő hivatása Európa átalakítása saját világlátása szerint. Legalább egy dán és egy spanyol újságban is megjelent az az egész oldalas fizetett hirdetés, amiben Orbán hét pontban írja le, milyen EU-t szeretne. Ha a Jyllands-Posten mai számának 17. oldalát lapozzák fel, akkor Magyarország EU-ellenes miniszterelnökének, Orbán Viktornak egy egész oldalas hirdetését láthatják.

A hirdetésben Orbán Viktor hét javaslatot fogalmaz meg – angolul – “az Európai Unió jövőjéről”.– Brüsszelben egy olyan szuperállamot építenek, amelyre senki sem adott felhatalmazást. Nemet mondunk az európai birodalomra – áll az első javaslatban. Orbán Viktor a hirdetésben azt írja, hogy szeretné, ha Szerbia csatlakozna az EU-hoz, az Európai Parlamentet “zsákutcának” nevezi, majd kijelenti, hogy az európai integráció “eszköz, nem öncél” .“Nemet mondunk az európai birodalomra” – írja a valószínűleg a magyar költségvetésből (a magyar emberek pénzéből finanszírozott) hirdetésben. A hirdetésben nem azt írja, hogy Mi Orbán Viktor véleménye, hanem azt, hogy Mi a magyarok véleménye.

Nem a dán hirdetés az egyetlen, valószínűleg egy tudatosan felépített kampányról van szó, mert ugyanez a hirdetés – spanyol nyelven – egy spanyol lapban is megjelent szombaton.
A hirdetés szövege szinte megegyezik azzal a hét ponttal, amelyet Orbán legutóbbi beszédében megfogalmazott. Itt tanulmányozható a szöveg:

1) „Robogunk egy birodalmi jellegű Európai Unió felé. Nemzetek Európája helyett egy olyan európai szuperállamot építenek Brüsszelben, amelyre senki nem adott felhatalmazást.  „Mi a demokráciák demokráciáját akarjuk, alapját az európai nemzetek adják. Mi, nemzeti alapon álló demokraták állunk szemben a birodalomépítőkkel”

2)Az Európai Unió alapszerződéséből az „ever closer union” kifejezést az első adandó alkalommal törölni kell.

3) Az Európai Unió – folytatta Orbán Viktor – a hatalma tekintélyes szeletét kiszervezte a Soros-féle hálózatoknak és az amerikai demokrata érdekeknek. Ennek szerinte három lépcsőfoka volt, az Európai Bizottságot politikai testületté alakították, az EU-tagországokról készített jogállami országjelentések elkészítését pedig kiszervezték civil szervezetekhez. Ezek Soros György hálózatához tartoznak. A harmadik lépcsőfok az, hogy az EU-tagországokat az ő véleményük alapján minősítik, ami visszaélés a hatalommal, azzal, amellyel az EU-tagországok ruházták fel az Európai Bizottságot.

4) Közös gazdasági siker nélkül az Európai Unió szét fog esni. Ha kiderül, hogy külön-külön gazdaságilag sikeresebbek lehetünk, akkor vége, ezért csak olyan politikát szabad támogatni, amely a közös gazdasági sikerre összpontosít. Ehelyett az Európai Unió a saját tagországaival harcol, és szétveri saját magát.

5) A veszélyes kihívások korszaka következik, amelyet a járványok és a népvándorlás fémjelez. A siker előfeltétele a demokrácia helyreállítása. Új intézményt kell létrehozni a tagországok alkotmánybíróságainak a bevonásával.

6) Az Európai Parlament zsákutcának bizonyult, csak ideológiai érdekeket képvisel, ezért jelentősen növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét: az EP-be a nemzeti parlamenteknek kellene képviselőket küldeniük, és jogot kell adni, hogy az Európai Unió jogalkotási folyamatát megállíthassák, vagyis be kell vezetni a piros lapos eljárást.

7) Szerbiát fel kell venni az Európai Unióba. Ehhez Orbán Viktor szerint az EU-nak nagyobb érdeke fűződik, mint Szerbiának.
Eddig az ember meg volt győződve arról, hogy a miniszterelnök Brüsszel-ellenes szónoklatait belpolitikai taktikából zengi. Cinikusan, a valóságot torzítva, saját politikai hatalmának fenntartására.
De most ez a hét pont minőségi változást jelent. Orbán bejelentkezett az Új Európa vezetésére.

Valószínűleg eljött az idő, hogy felkeresse a grazi kórházat.

 

%d bloggers like this: