Putyin cárnője

Posted by

 Roman Badanin, Mihail Rubin
Projekt

>A történet arról szól, hogy Vlagyimir Putyin szolgái miként biztosították az elnök szeretőjének Alina Kabajevának és családjának. A különleges szolgálatok pedig elrejtették ennek a családnak a létezését is. Szocsi és környéke Vlagyimir Putyin egyik kedvenc lakhelye, az év jelentős részét az orosz szubtrópikus paradicsomban tölti.  Itt is van hivatalos rezidenciája, és egy  titkos palota az Idokopasz-foknál. 2011-ben Szocsi az olimpia lázában élt – beruházások áramlottak a városba, infrastruktúrát fejlesztettek,l akásokat építettek

Ekkor – 2011 nyarán és őszén – Szocsiban zajlottak a lakóingatlanpiac legnagyobb üzletei. Az új tulajdonosok egyszerre négy hatalmas lakást is szereztek a Kurortnij Proszpekt házaiban. Az ingatlan nyaprojekt nyakláncának gyémántja egy penthouse volt a “Royal Park” lakóépületben. Egy kétemeletes 2600 négyzetméteres lakás  úszómedencével, mozival, terasszal és saját helikopter-leszállóhellyel a tetőn. Ez ma is “Oroszország legnagyobb lakása”  .

Kabajeva (fehér trikóban) barátnőivel

Itt él (élt?) Oroszország cárnője Putyin elnök életének titkos társa és gyermekeinek állítólagos anyja. A neve Alina Kabajeva aranyérmes tornász. 2004-ben Athénban nyert 17 évesen ritmikus gimnasztikában. Putyin és a tornásznő viszonyából a Times szerint négy gyerek is születhetett, köztük egy ikerpár 2019-ben. Tehát nagy a család. Kellett a nagy lakás. A Kabajeva maga választotta ki a torony házban lévő luxus rezidenciát.

A vásárlást így bonyolították le:  Putyin fontos emberei  találkoztak az elnök vazallusaival – Arkagyij Rotenberggel, Jurij Kovalcsukkal -, és jelezték igényeiket. Ezutánők  az Ermira céggükkel megvásárolták a kijelölt ingatlant. Kabajevával kivánságára 2011-ben Szocsiban négy apartmant vettek. Így pédául a Kurortij Prospekt No. 92/5 házban lévő lakást Kabaeva nagymamájának, Anna Zatsepilinának.

Márvány ebédlő

Kabajeva lakását Valentin Judaskin tervezte. “A penthouse belső terének fő elképzelése a maximális kényelem egy olyan személy számára, aki évente 2-szer jön a szocsi rezidenciájába – nyáron és télen .  20 szobás apartman körkörös nappalival, kandallószobával, saját mozival és biliárdszobával, művészeti gyűjtemények saját galériájával, bárral, szaunával és török fürdővel. Japán stílusú kikapcsolódásra szolgáló udvar, marokkói stílusú grillező pavilon, nyitott szolárium és pezsgőfürdő hidromasszázzsal, valamint egy bár vízeséssel mini-táncparkettel.  Lejjebb a18. emeleten 2 apartman található a személyzet számára.

Kabajeva környékén is vannak nők, akik mindenben segítenek neki. Ritkán látják őket a televíziós kamerák lencséibe, és nevüket korábban nem ismerték a nyilvánosság számára. A fenti fotón az orosz cárnő  öt legközelebbi asszisztene van. Ezek Jekaterina Golovacseva és Oleszja Fedina nővérek, valamint Julia és Anna Nazarov nővérek, valamint Elena Jerkhan. Rendszeresen kísérik a bajnokot a nyilvános rendezvényeken – a partiktól és koncertektől az “Alina” ritmikus gimnasztika fesztiváljáig.

Kabajeva most az év jelentős részét Svájcban tölti.

Athénban nyert olimpiai aranyérmet ritmikus sportgimnasztikában, de a sajtóban az elmúlt időszakban főleg úgy jelent meg, mint Vlagyimir Putyin barátnője/szeretője/gyerekeinek anyja.

Kabajeva most egy hazafias fesztiválon bukkant fel, ahol az orosz fegyveres erők hősiessége előtt tisztelegtek. A rendezvényen többek között egy katonai kórus is fellépett, és a Szovjetunió leghazafiasabb dalai hangzottak el még a második világháborúból. Erős volt az esemény vizuális szimbólumokban is, Kabajeva is egy Z betűkkel telerakott fal előtt pózolt. A Z lett az Ukrajna ellen indított háború jelképe az oroszoknál.

Címkép: A Király Parknak nevezett épület Kabajeva lakásával