Lackfi János fordított Bibliája

Posted by

Ha másképp nem megy..

 – Tudod mit, kígyó? Elmész te az anyádba! – mondta Éva, és egy kővel péppé verte a hazug csúszómászó fejét.
– Rohadtul idegesít ez a kis stréber! Adj lelki békét, Uram, hogy ne csapjam agyon! – szólt Káin, és Isten kedvét lelte az idősebb fiú áldozatának füstjében.
– Engedj minket szabadon, ó, hatalmas Fáraó! – kérlelte Mózes, és a jószívű uralkodó egy szóra felszabadította őket, még a tizenharmadik havi nyugdíjat is utalta.
– Figyelj, Sámson, nincs nekem fodrászi képesítésem, nem zavar, ha bokáig növeszted is a sörényedet – mosolygott szerelmesen Delila.
Dávid fejbe parittyázta Góliátot öt eperszemmel, az óriás befalta az egészet, csupa piros ragacs lett, aztán elnevették magukat, lepacsiztak, és a filiszteusok serege szépen hazavonult.
– Oké, uram, megyek ám Ninivébe, csak hadd egyek előbb egy jó halászlét! – egyezett bele Jónás.
– Úgy kinyírnám ezt a kis apakedvence Józsefet – csapott az asztalra az egyik testvér, aztán inkább mégis tovább ittak, filmszakadásig.
Az emberek megjavultak, szakszervezeteket alapítottak, felszámolták a maffiát, Noé pedig megnyitotta az első szafariparkot, ahol az állatok természetes körülmények közt, szabadon kószálnak.
– Ne dobj az oroszlánok közé, kedves király! – esedezett Dániel!
– Igazad van, tényleg kedves vagyok, a vadállatok ma vegán tápot kapnak!
– Inkább nem paráználkodunk – egyeztek meg a perverz vének, hazamentek ostáblázni, ez amúgy is jobban illett a korukhoz, és hagyták békén fürödni Zsuzsannát.
– Örülök, hogy tetszett a táncom, Uram! Bár jobban tenné, ha nem csorgatná ennyire látványosan a nyálát kiskorúak után. Amúgy, ha honorálni szeretné, beszállhat a nyelvvizsgám költségeibe – fűzte hozzá kedvesen, de határozottan Szalomé.
– Nekem aztán tökmindegy, egyet vagy kettőt eresztek szabadon, engedjétek el Barabást is meg Jézust is. Boldog ünnepeket! – legyintett Pilátus.