Prőhle Gergely: a Fidesz eltaktikázta magát

Posted by

>Prőhle Gergely, Orbánék volt helyettes államtitkára szerint hiba volt hátat fordítani az Európai Néppártnak, és a 2024-es uniós elnökséget is nehéz lesz úgy vezetnie Magyarországnak, hogy a kormány folyamatosan a brüsszeli nomenklatúrát gyalázza. A nemzet érdekérvényesítő képessége szempontjából döntő fontosságú, hogy Magyarország annak a közösségnek, az Európai Néppártnak a tagja legyen, amely az Európai Parlamentben döntési helyzetben van. Az a hagymázas elképzelés, hogy Marine Le Pen asszony és Salvini mester irányítják majd az Európai Parlamentet, meglehetősen naivnak bizonyult – jelentette ki a Magyar Hang Kompország című műsorában  Prőhle Gergely.

A diplomata Magyarország berlini, aztán berni nagykövete volt, a második Orbán- kormányban a külügyminisztérium helyettes államtitkára, majd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója 22 hónapon át, 2018. november 1-jei menesztéséig. Jelenleg a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója.

Prőhle Gergely szerint a néppártból való kilépést annak idején a Fidesz eltaktikázta, de már látszik a korrekció, amit főként Navracsics Tibor és Gulyás Gergely megszólalásai jeleznek. – Vissza kell szerezni a néppárti politikusok jóindulatát – szögezte le. Arról is beszélt, hogy nem lehet úgy uniós elnökséget vinni (2024-ben Magyarország lesz a soros – a szerk), hogy mi folyamatosan a brüsszeli nomenklatúrát gyalázzuk. A diplomata szerint nagyon veszélyes azt üzenni, hogy Brüsszelben csak migránssimogató.

HírKlikk

Címkép: Pröhle Gergely/ Magyari Márton fotó