Van, aki lekésik, van, aki vetkőzik

Posted by
Gellért András
>Érted dühöngök, nem magamért! Hát persze, mi másért kaphatna nyilvánosságot a legfaszább ózdi rapper magánutazása, ha nem miattunk, akik pontosan úgy járhatunk mint ő és családja, akik egyszerű utazóként, szerényen, csupán egy nyugodt, hazafelé tartó repülésre vágytak, helyette azonban szerencsétleneknek fél napig ott kellett dekkolniuk egy idegen ország repülőterén, mert a légitársaság állítólag elírta a felszállás időpontját, amit a zenész-tévésztár érthető módon nehezen viselt, magyarán hatalmas balhét rendezett, ott és azonnal. A bepörgött egykori fémkereskedő azért teszi közüggyé privát konfliktusát a Ryanar légitársasággal, mert már nagyon elege van belőlük, és nem tűri, hogy ezt csinálják vele. És persze esetleg majd velünk.
A feltételes mód felettébb indokolt, hiszen ebben az esetben kizárólag a TV2 húzóarcának harcáról van szó csupán, így kikerülhetetlen a kérdés: mi közöm, mi közünk van ehhez? Szerintem semmi, de a legrosszabb reklám is reklám, különösen most, hogy a sztár tucatnyi műsorban villanhat meg, így ez különösen értékes hírverés, hiszen egyetlen fillérjébe sem kerül a csatornának, mégis a sztárjukról beszélnek. Íme, még én is, bár nem írom le a nevét.
De ott van a híres üzletember (?), sok nőnek a volt férje, szeretője, lelki-és testi bizalmasa, ki tudja még mije, jelenleg egy személyi edző, fitnesz-modell szerelme, szóval ez az utánozhatatlan sármőr szinte ugyanúgy járt, mint előbb megidézett csatornatársa, azzal a különbséggel, hogy ő a pesti landolás után nem tudta időben átvenni a bőröndjét, így lekéste a csodacsapat, a Fradi kupamérkőzését. Rettenet. Nem kapta meg időben! Várni kellett a poggyászra. Elképesztő. Ilyen veszteség, ennyire értelmetlen küzdelem hallatán minden jobb érzésű ember szíve belesajdul ebbe, az enyém is, bár az én az anginás fájdalmam oka egy új, kísérleti stádiumban lévő gyógyszer hiánya.
A magyaros reptéri sztorik végtelennek tűnnek, mert egy másik hazai zenei nagyságról is ír az “újság”, mégpedig azt, hogy akár két hónapra is Dominikán rekedhet Jr., mert még nem vette meg a repülőjegyét. Sorskérdés, nemzeti közügy : megveszi, vagy nem veszi? Ha igen, mikor? Őrülten izgalmas történet.
Vannak persze pozitív hírek is, a szőke démon, a mi démonunk, sok évnyi útkeresés után végre magára talált egy internetes portálon, ahol erotikus fotói szinte már csillagászati összegekért kelnek el. Mi ez ha nem magyar siker? Érthető hát, hogy a magyar nyilvánosság egyik vezető híre lett a démoni, ruhátlan testet megjelenítő, művészien szexuális tartalmú felvételsorozat, meg persze a reptéri balhé, abból kettő is cirkulál a neten, szóval nincs is semmi baj, hírességeink utazgatnak, vetkőzgetnek, nyilatkozgatnak, csakis azért, hogy mi semmiről ne maradjunk le. És ugye, a tudás hatalom.