A Fuggerek ügynöke

Posted by

Lendvai Ildikó
>Macron végül megúszta a bizalmatlansági indítványokat, de én komolyan aggódtam miatta. Eza szerencsétlen nem tudta, hogy akivel a magyar miniszterelnök parolázik, az alatt rögtön elkezd inogni a szék? Trumptól a macedón és szlovén nagyfőnökig jártak már így néhányan. Macron helyében nem mostanra időzítettem volna a baljóslatú találkozót, amikor úgyis nehéz helyzetben van, dehát ő tudja… Gondolom, bizonyítani akarta, hogy nem babonás. Jó, igaziból én sem.

De azért az ilyen titokzatos erőhatásokban mégis lehet valami. Itt vannak például az összeesküvések meg a háttérhatalmak. Tuti, hogy ezek irányítják a világot. A kormánypárti Karc FM rádió műsorában Bogár László csak úgy, orvosi felügyelet nélkül végre kimondta, hogy Dózsa György is ügynök volt. Mindenféle bankárnépek -a Fuggereket emlegették, de tudjuk, sőt tuggyuk, kikre kell ilyenkor gondolni- ügynöke. Azzal bízták meg az akkori háttérhatalmak, hogy a mohácsi vész bekövetkezte céljából tegye tönkre Magyarországot.

Azt is elmagyarázták: ugyanez a bankárbagázs döntötte be a német-római és a török birodalmat is. Azt nem értettem, hogyha a törököket is be akarták dönteni, akkor miért segítették őket Dózsa György nevű ügynökük révén Magyarország lerohanásához, de majd a következő adásban elmagyarázzák. Azt már remélhetőleg megint Bayer vezeti, most meg kellett elégedni Gajdics Ottóval, de így sem volt rossz. Főleg, hogy Bogár arra is buzdított: szedjék le mindenütt az Ügynökdózsa utcanévtábláit.

Szerintem ez így kevés. Ha kivárjuk, amíg a haza minden polgára engedelmesen meghülyül, az túl hosszú folyamat. Jobb volna már most felkutatni a magyar történelem összes ügynökét. Nekem pl. a hét vezér kifejezetten gyanús. Nem volt ez a Töhötöm véletlenül a kabar törzsek ügynöke?

Halász Géza: Ady és Dózsa