Tessék mondani, ez komoly?

Posted by

Szent-Iványi István

Mert viccnek túl durva lenne. Mert ez már a bohóctréfa kategóriájába tartozik. Kocsis Máté az imént [március 17.] bejelentette, hogy Finnország NATO-csatlakozásáról a magyar Országgyűlés március 27-én dönt, míg a svéd csatlakozásról csak egy későbbi, pontosabban meg nem jelölt időpontban szavaznak.
Azaz nagyjából fél napot élt meg az a korábbi döntés, hogy március 31-én mindkét ország csatlakozásáról dönt a Parlament.

A szétválasztás okairól egy szó sem hangzott el. Nem csoda, mert semmiféle racionális indok nem hozható fel erre azontúl, hogy Kocsis szerint a szuverenitására büszke Fidesz-frakció valójában Orbán Erdogannal egyeztetett álláspontjának megfelelően változtatott fél nappal korábbi döntésén. Mivel a frakció a mai napon nem ülésezettt, ezért egyébként is elég visszás az ő szuverén döntésükre hivatkozni.

Mint ismeretes, Erdogan a finn elnök mai ankarai látogatása során bejelentette, hogy Törökország már nem akadályozza Finnország csatlakozását a NATO-hoz, ez lépéskényszerbe hozta a szuverenitására oly büszke magyar kormányt és Fidesz-frakciót is, hiszen azt ígérték, hogy nem ők lesznek az utolsók a sorban. Tehát ezért másolják most is sietve a török döntést. Amit ezen a téren a kormány és a frakciói előadnak, az egészen szánalmas, szomorú és szégyenletes. Lehajtott fejjel csak azt közölhetjük, hogy ezt nem a mi nevünkben teszik.
——————————————————————–
A MÉDIALÓGUS – szerkesztői megjegyzése:

A finnek a svédekkel együtt kérték a felvételt a NATO-ba és egyszerre is szeretnének belépni.
Köztudott, hogy a Putyinhoz hasonlóan népirtást végző (kurd területek) szintén agresszor, szintén despota Erdogán azzal zsarolja a svédeket, hogy csak akkor járul hozzá a csatlakozásukhoz, ha az ő üldözése elől elmenekült “kurd ellenállókat” (Erdogan tęrroristâknak nevezi őket) kiadja, kiszolgáltatja neki.
Ez azt jelenti, hogy kb. 120 kurd életéért cserébe kerül Erdogan aláírása. 120 család élete került veszélybe, 120 emberre vár kivégzés vagy életfogytiglan Erdogán börtöneiben.
És egy ilyen nem demokratikus, agresszor ország lehet NATO-tag, egy ilyen ország dönthet fejlett demokratikus országok sorsa felett!
S ehhez asszisztál a magyar kormány, élén a magyar despotával, a magyar diktatúra létrehozójával.

A szerző (külpolitikai szakértő)