Agymosás

Posted by

Az egyik nyolcadikos földrajz tankönyvben látható egy ábra. A feladat, hogy a gyerekek vitassák meg a menekültekkel kapcsolatos állításokat. Milyen érvek alapulnak előítéleteken, kérdezik. Színezd kékre. Melyeknek lehet valós okuk? Színezd sárgára, adják ki a feladatot. Kék és sárga… talán nem véletlenül. Nos, az állítások a következők. Elveszik előlünk a munkahelyeket. Betegségeket terjesztenek.

Bűnöző életmódot fognak folytatni. Azért jönnek ide, mert itt nem kell dolgozniuk. Európa maradjon az európaiaké. Csupa csupa szégyellni való gondolat, propaganda a migráció ellen.A válaszok között egy van, ami a menekültek helyes fogadásáról szól, eszerint: erkölcsi kötelességünk segíteni azokon az embertársainkon, akik a legkiszolgáltatottabb helyzetben
vannak.

Amikor megláttam a rajzot, először elakadt a lélegzetem, majd bambán ültem a gép előtt. Gondolom így voltak ezzel mások is. Micsoda aljasság ez? A kérdés most is ott motoszkál bennem, de nem is tudom minek tettem fel, nagyon is jól tudom a választ. Működik a kormánypropaganda. Minden szinten meg kell dolgozni a magyar agyakat. Mert az illiberális, nacionalista rendszer csak így maradhat életképes. Már általános iskolás korban is tudni kell, a magyar az egy különleges nép, aki nem akar keveredni. Annak, aki kitalálta ezeket a mondatokat, szeretném, ha a magyar állam megcsináltatná a DNS tesztjét, hogy a szerencsétlen flótás tükörbe nézzen. Meglepődne, mert kiderülne, mondjuk negyven százalékban szláv, tízben balkáni, húszban meg távol-keleti, nyolcban mondjuk az északi népek vére folyik ereiben. Pont olyan ő is, meg az ősei is a nagy keveredésben – ami a világban évezredek, évmilliók óta zajlik -, akiket most távol akar tartani magától. S közben, ha ezt megtudja, talán felnyílik a szeme és meglátja, az ország ma is egy nagy olvasztótégely, ahol külföldi munkások ezrei dolgoznak azért, hogy kicsit jobban éljenek, mint otthon. S nem utolsó sorban rajtunk is segítenek. Vagyis egyszer csak rájönne, hogy más a kormánypropaganda és más a valóság.

Javaslom tehát, DNS tesztet minden Neresnek, minden fideszesnek!

I.G.