Berlin megállítása, ami sikerült

Posted by

Kocsis András Sándor
>Kedves barátaim. Csütörtökön este jól megnéztük a Hadik című filmet. Sokan vakarják most a fejüket, hogy vajon ki is volt Hadik András? Hadik tábornok, aki egy tisztes szlovák ember volt, szobra a várban állja a sarat, a természet gonosz erőivel szemben. Időnként lenéz a lováról és irigykedve figyeli, hogy a szigorlatukon túlesett lányok vidáman simogatják lovának heréit. Milyen jól esete volna neki is egy ilyen sírni a küzdelmes csaták után.
Ennek a filmnek 3 hibája van
1. kurzus filmnek szánták
2.Nem a szoc.-lib. kormány alatt mutatták be
3.Smith Mária ült előttem a bemutatón.
Előitéletekkel telve mentünk el a bemutatóra, Szikora János barátunk meghívására. A film végére ez alaposan megváltozott.
1. kivàló szeplőválogatás Pl. Noir volt az egyik főszereplő
2. Remek rendezés, kiváló operatőri munka
3.Bravúros látványtervezès, profi akciójelenetek
Számomra ez volt a 30 év legnívósabb történelmi filmje. Hát persze, hogy kurzus filmnek szánták!! Brüsszelt már megállítottuk most Berlin jön. Felködlik előttem, amint Scholtz kancellár bevonul elfüggönyözött szobájába és rágyújt titokban egy cigire! Tart a dologtól, mert kedves felesége utálja, ha cigi szaga van . Remegő kézzel előveszi a távirányítót és letesz maga mellé 3 üveg sört. Remeg a gyomra az izgalomtól és elindítja a mozit. Gyöngyöző homlokkal várja, hogy nemzetünk kedves vezetője mikor vonul át, fehér lovon a brandenburgi kapu alatt.
Reggel riadtan ébredt fel, bájos feleségének a simogatására!
Sokan törhetik a fejüket, vajon ki lehet ez a remek magyar huszártiszt?. Káel Csaba gondterhelten rótta a köröket asztala körül! ördög vigye a Rákay Philippe most forgatja a magyar irodalom ékkövéről, az Aranybulláról filmjét , mely igazi low budgattel készülő alkotás. Homlokára csap, majd felkiált. Szikora! Ő már látott kamerát? Ez az, szorította össze ökleit! Most nem szeretnék a libsik helyébe lenni!
Nézzétek, ebből a bűzös mocsárból csak úgy vergődhetünk ki, ha mindenki előveszi legelegánsabb énjét es huncutul, elismerően összecsippenti szemét. Nem kell szeretni a másikat, de teljesítményét el kell ismerni!!!
Kérlek benneteket, akit illet, hogy gondolkozzatok el!!
Szép álmokat!