Mi okozhatta az M1-es autópályán történt tömegkarambolt?

Posted by

rtl.hu

Szimicsku László azt mondta, ők úgy tudják, hogy egy 20 méteres sávban egy lokális szélátfúvás keletkezett, amit az is súlyosbított, hogy a környező mezőgazdasági földeken az elmúlt napokban munkálatokat végeztek, föllazították a talajt, és ez a hatalmas orkán erejű szél felkapta ezt a port és befújta az autópályára. A mi információink szerint ebbe a lokális szélátfúvásba érkezett meg néhány autó. Valaki fékezni kezdett, és tulajdonképpen egy tömegkarambol alakult ki  – mondta Szimicsku László.

Találtak egy holttestet

Az M1-es autópályán 2023. március 11-én 14 óra 25 perc körül történt tömeges közlekedési baleset műszaki mentése közben, egy kiégett autóroncs alatt találták meg az egyik áldozat holttestét. A helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van, közölte a rendőrség.

Öt kamion és 35 autó ütközött, mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál szombat délután. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba. A szóvivő információi szerint

a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben,

valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben. A helyszínen a mentés egész éjjel folytatódott.

Címkép: RTL