Ha én fideszes volnék

Posted by

Földes Péter:
>Ha én fideszes volnék, akkor már jó ideje világosság gyúlna a fejemben. Kezdenék gyanakodni, miért van az, hogy mindenki szembejön az autópályán. Nem venném be a mantrát, hogy rajtunk kívül mindenki gonosz, hülye és tehetségtelen, egyedül mi csinálunk mindent jól, bennünket irigyel a világ. Csodálják az eredményeinket, próbálják ellesni a titkot, és Brüsszelben a kávészünetekben, valamint a piszoárokban elismeréssel beszélnek rólunk. (Copyright by Varga Judit).

Ha én fideszes volnék, már egy ideje kezdeném kapiskálni, hogy itt minden csak szemfényvesztés, parasztvakítás. A rezsicsökkentés kezdettől az volt, mert nem mondták meg az embereknek, hogy évekig a világpiaci árnál drágábban adta nekünk az állam az energiát, amiből valamennyit nagy kegyesen visszaadott, az egészet pedig elnevezte rezsicsökkentésnek.
Ha én fideszes volnék, kezdeném sejteni, hogy azért kellett a migránsokkal fenyegetés, mert Orbán és a Fidesz azt akarta, hogy az idegenektől féljünk és ne a valódi veszélyektől: attól hogy választott vezetőink szétlopják az országunkat. Rájönnék, mert maradt még valamennyi eszem, hogy a nyugat hanyatlásáról szóló mesék megannyi hazugság. Megnézném a statisztikákat, amelyekből kiderül, hogy az életszínvonal minden nyugat-európai országban magasabb, mint nálunk, jobb az egészségügyi ellátás, az oktatásról nem is szólva, inflációban viszont tényleg jók vagyunk, mert Európában mindenütt elviselhetőbb a drágaság, mint Magyarországon.
Ha én fideszes volnák, már tudnám, hogy nem a gender-törvény miatt tartja vissza EU a helyreállítási pénzeket, hanem azért, mert elegük lett abból, hogy a mi választott vezetőink ellopják az európai adófizetők pénzét. Nem az a bajuk velünk, hogy mi büszke, szabadságszerető nép vagyunk, már csak azért sem, mert ez nem igaz: mi nem a szabadságot, csupán a szabadságharcot szeretjük.
Ha én fideszes volnék, mára tele volna a hócipőm, amiért a közszolgálatinak mondott rádióban és televizióban az én pénzemért a szemembe hazudnak. Hogy az én adóforintjaimból működtetett médiából nem valódi információ, hanem propaganda ömlik, mert az ott dolgozó szervilis, a hatalomhoz minden körtülmények között lojális munkatársak nem a közt, hanem az állampárt vezetőit szolgálják.
Ha én fideszes volnék, egyre inkább zavarna, hogy a kormány Putyinhoz és az oroszokhoz dörgölőzik. Elgondolkodnék azon, vajon Orbán Viktor miért ragaszkodik annyira az oroszokhoz, és a Párt vezető emberei miért annak az ellenkezőjét szajkózzák, mint amit évekkel ezelőtt mondtak. Emlékeznék, mert még nem butultam el teljesen, hogy volt idő, amikor Orbán és társai kigúnyolták a vallásos embereket – csuhások, térdre, imához! -, kivonultak az Antall-kormány által meghirdetett Trianon-emléknapról, és Orbán Viktornak az volt a véleménye, hogy bár az olaj keletről jön, a szabadság nyugatról érkezik. Emlékeznék arra is, ki mondta azt, hogy az idősek felélik a fiatalok jövőjét. (A helyes megfejtés: Orbán Viktor.)
Ha én fideszes volnék, háborogna a gyomrom attól, ami itt van, hányinger kerülgetne, amikor álságos szentfazekak a keresztény értékek védelméről, és kevert fajú országokról, valamint nem kevert fajú magyarokról beszélnének.
Ha én fideszes lennék, már nem volnék fideszes.