A HVG-n – előfizetéssel – megnézhető Veiszer Alinda Fábry-interjúja

Posted by

Fábry Sándor elmondta Veiszer Alindának, miért csalódott Soros Györgyben és miért nem kritizálja Orbánt.

Fábry Sándor volt Veiszer Alinda beszélgetős műsorának vendége. Kétszer is majdnem kiment az interjú közben, de aztán elmondta, mi változott, mióta a Soros Alapítvány születésnapi műsorát vezette, és hogy mit érez, amikor a tévében húzzák a szájukat egy-egy vendég meghívásának ötletére.

Kétszer is majdnem otthagyta a beszélgetést Fábry Sándor,  az interjútelőfizetéssel itt lehet megnézni.

Telex szemléje szerint Fábry először akkor mondta azt, hogy befejezi a beszélgetést, amikor Veiszer arról kérdezte, mi az oka annak, hogy az új műsoraiban kevesebb a politika, mint 2010 előtt. Röviden annyit válaszolt, hogy változott a helyzet, majd még annyit elmondott, szerinte az is a szabadság része, hogy nem kritizálja annyit Orbán Viktort, mint régen Gyurcsány Ferencet. Ennek pedig az az oka, „hogy az Orbánt kedvelem, a Gyurcsányt meg utálom, mint a szart” – mondta.

Másodszor pedig akkor ment ki majdnem, amikor Veiszer megkérdezte, mire alapozta egy műsorában azt a kijelentését, hogy a DK áll a tanártüntetések mögött. Végül erre annyit felelt, hogy nincs kiegyensúlyozottság.

A beszélgetésben Fábry azt is elmondta:

  • ugyan a Soros Alapítvány támogatásával jelent meg régen egy könyve, az alapítvány tizedik születésnapi ünnepségén pedig ő is műsorvezető volt, de már nem szereti az alapítványt, mert az ünnepség előtt nem csak ő látogatta meg Sorost a szállodában, hanem az SZDSZ vezetősége is,
  • azért fordult el ettől a körtől, mert az SZDSZ koalícióra lépett az MSZP-vel,
  • az állami médiában is megmondják néha, hogy kiket ne hívjon meg a műsorába, régen az RTL-nél pedig promóciós okokból néhány vendég meghívását írták elő neki, de ebben a szakmában ezzel együtt kell élnie,
  • azt pedig rettenetesnek látja, hogy a mostani magyar kultúrpolitikában kik csinálhatnak filmet.
%d bloggers like this: