Jakab Péter: „Határon túli magyarok ne szavazhassanak magyarországi pártokra”

Posted by

>Facebook-oldalán foglalt állást egy fontos kérdésben a Nép Pártján Mozgalom elnöke.

Fotó: Facebook/Jakab Péter

Határon túli magyarok ne szavazhassanak magyarországi pártokra – jelentette ki Jakab Péter. Mert mégis mivel lesz jobb egy székely élete, ha mondjuk a Fidesz listájáról bejuttatja a magyar parlamentbe Völner Pált vagy Farkas Flóriánt. Semmivel. Persze jut pénz egy-két stadionra, meg sportcsarnokra, majd Lőrinc felépíti, de lesz több joga a székelynek? Lesz önrendelkezése? Autonómiája? – teszi fel a kérdést Jakab, majd meg is válaszolja:
Nem. Mert ma a magyar kormány pont ezekért nem küzd. Nekik a határon túli magyar csak arra kell, hogy megvegyék a szavazatait. Orbán nem a székelyek hangját akarja felerősíteni, hanem csak a Fideszét.
A Nép Pártján ezzel szemben szívesen látna egy székely szószólót a magyar parlamentben, akit a székelyek küldenek maguk közül, hogy elmondja, mire van szükségük az ottaniaknak – vázolja terveit Jakab Péter. Az anyaországi képviselők meg majd eldöntik, hogy megszavazzák-e vagy sem. Ha rajtam múlik, a stadiont nem, az autonómiát igen – fogalmazott a Nép Pártján elnöke.

Propeller