Gulyás Gergely egyszerűen megőrült

Posted by
Gábor György
>Tényleg kérdezem: normális ez a Gulyás Gergely? Tudja, mit beszél? Ez az alak hatalmi tényező ebben az országban, miközben arra a minimumra képtelen, hogy legalább a fogalmi készletét annak konszenzuális jelentésében használja.
Magyarellenes, faji alapú bosszú, hogy az EU felfüggesztette a magyar egyetemeknek járó uniós támogatást – tette közhírré Gulyás Gergely.
Nos, ezzel megérkeztünk Gulyás emberi és intellektuális legaljára, utazásunk véget ért, a szerelvényt kérjük elhagyni, amíg nem késő.
Mostantól két eset lehetséges: vagy egyszerűen megőrült Gulyás Gergely, és a legelemibb kontroll híján fogalma sincs, mit beszél: tudattalanja legmélyéről váratlanul, kiszámíthatatlanul, ám elementáris erővel feltörő szófoszlányokat ereget ki magából, mindenfajta racionális reflexió nélkül. Ezzel az erővel azt is kibocsáthatná szájának kapuzatán, hogy kiszera méra bávatag, s hozzá bámulhatna nagy bociszemekkel bele a messzeségbe, közben Búvár Kundnak képzeli magát, avagy Zrinyi Ilonának, vagy Kósa Lajos anyósának, de akár a Lenin atomjégtörőnek vagy gémkapocsnak, karalábénak, netán könnyűlovassági indulónak, s akár egyszerre, teljes nyugalomban, valamennyinek együttvéve. Gulyás tehát megőrült, ami eddig csak azért nem tűnt fel, mert a megszokott marhaságai békésen megfértek a többiek hasonló produkcióival, illetve harmonizáltak önmaga minden egyéb korábbi megnyilvánulásával.