Brutális baleset – porvihar támadt az autópályára

Posted by

Szombaton 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon öt kamion és 37 autó ütközött össze – írta a rendőrség a honlapján. Az elsődleges adatok szerint a  42 járműből19  kiégett. Összesen 26-an sérültek meg, a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, erről tájékoztatta a rendőrség az RTL Híradót. Hat ember életveszélyes, hét ember pedig súlyos sérüléseket szenvedett. ​A rendőrök az M1-es autópályát mindkét irányban lezárták. A baleset oka egy hatalmas porvihar volt. Egy gépkocsivezető megijedt, hirtelen fékezett, és a mögötte haladó járművek egymás után összecsúsztak.

Porvihar miatt több órára le kellett zárni szombaton a Rajkánál található magyar-szlovák határátkelőhelyet az M15-ös számú autópályán, mert a látótávolság gyakorlatilag nullára csökkent – közölte Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A határátkelőt 11 órától zárták le, és a rendőrség pár perccel délután egy óra előtt jelentette be, hogy a határátkelő újra járható.  Ez idő alatt a 15-ös számú főútvonalat lehetett használni, ahol rendőri irányítással haladhatott a forgalom – közölte a rendőrség. Szlovákiában a rendőrség lezárta a határátkelőhöz vezető D2-es autópályát mindkét irányba a térségben tomboló homokvihar miatt. Az úton balesetek történtek – közölte a szlovák rendőrség. Azt nem lehet tudni, hogy mennyi autó ütközött össze, és azt sem, hogy vannak-e sérültek. A rendőrség által közzétett videón több összetört kamiont, mikrobuszt, autót és egy buszt lehet látni. Valamint azt, hogy a porvihar miatt a látótávolság mindössze pár méter lehet.

Az Útinform pedig annyit írt, hogy az M1-es autópályán Biatorbágy, Hercegalom és Bicske térségében a Hegyeshalom felé vezető oldalon, továbbá az M6-os autópályán a Ráckeresztúr és Százhalombatta a 28-as és a 36-os km közötti szakaszon a látótávolság időnként akár 50 méter alá is csökkenhetett”.

rtl.hu