Az ellenállás szigetei – de ki tud erről?

Posted by

Dobrev Klára Miskolcon mondott kétórás beszédet. Nagyszerű beszédet.  Négy napja. Eljutott az emberekig az üzenete?
>”Ez a rendszer addig marad fenn, amíg elhisszük, hogy egyedül vagyunk a gondjainkkal. Sokan inkább csendben maradnak ahelyett, hogy kiállnának magukért és egymásért.Ezért kell elindítanunk az ellenállás szigeteit, ahol senki sem hallgat tovább. El kell érnünk, hogy ezek idővel egyre nagyobbak és nagyobbak legyenek, mígnem összeérnek.

És amikor az ellenállás ott lesz minden falu utolsó szegletében is, akkor sikerülni fog a kormányváltás.
Szükség van rátok, mert együtt erősek vagyunk.
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és belső tér
Teltház várta Dobrev Klárát Miskolcon

Civilek, tanárok, diákok, orvosok, postások, egészségügyi dolgozók: ne magatokban búsongjatok. Egyedül nem lehet szélmalom-harcot nyerni. Nyissatok egymás felé és nyissatok mindenki felé, akire szükség lesz az Orbán-rendszer lebontásához.

Ha tiltakoztok és tüntettek, akkor ne azt kérjétek, hogy ne legyenek ott pártzászlók, hanem inkább azt, hogy legyen ott mindenkié.

Az a dolgunk, hogy ebből a tengernyi kilátástalanságból, megalázottságból egységes erőt teremtsünk. Mi ott leszünk, számíthattok ránk, mert amíg mi vagyunk, ti sem vagytok egyedül!”

Van  ez a nagy beszéd egy ellenzéki politikustól. Sőt “az árnyék-miniszterelnöktől”. Ki tud erről? Hol van Dobrev Klára stábja. Hol van a beszéd írott változata, ahonnan idézni lehet? Igen, fel lehet rakni a videót a Face-re. De ki néz végig két órát? Hogy jut el a tévékhez, rádióállomásokhoz?  Sehogy. Kedves ellenzék, DOLGOZNI KELL!