Készül a Fidelitas

Posted by

Pársoros jegyzetek
>Nagy Bandó András
>Mint tudjuk, az alma nem esik messze a fájától, igaz, nem pont ezekkel a szavakkal fogalmazta meg Sir Isaac Newton a gravitáció lényegét, de mondhatjuk: így is ugyanoda jutunk. Mindezt azért rögzítem, mert most a „Fáról” épp csak szót ejtek, és inkább csak a gyümölcsét próbálom megmutatni, sokat tennem sem kell ezért, hisz a gyümölcs, a Fa kis pirosképű gyümölcsei épp eléggé megmutatták magukat, jelesül, amikor megkezdték a fölkészülést a jövő évi, ahogy ők írták: „Európa Parlamenti és önkormányzati választásra, ahol két nagy feladat vár ránk és jelöltjeinkre.” És itt álljunk meg lélegzetvételnyi szünetecskére.

Az ember (nem „a zemberek”) azt gondolná, nyelvtanfolyamra iratkoznak be a jelöltek, könyveket bújnak, melyekből a kulturált viselkedés és szép beszéd titkait sajátítják el, feledve az itthon meghonosított, sajnos elég gyakran hallható trágár szövegeléseket, diplomáciai érintkezésekről olvasnak, szóval elsajátítják mindazt, amit majd (ha isten és a választók is úgy akarják) brüsszeli bürokrataként tudniuk illik.
Nos, nem erről van szó, mert a kis gyümölcsök, a Fidelitas U18-22-es válogatottjai másképp készülnek, idézem: „Az Európai Parlamentből ki kell söpörni a nemzeti érdekeket eláruló dollárbaloldal (precíz, agyonhasznált szakkifejezés, a fától való!) politikusait és korrupt brüsszeli baloldalt.” Hogy értsük: azokat, akiket a magyar nemzet fiai pár éve oda küldtek, akikre mások adták a voksaikat, épp azért, hogy ne csak a nemzeti értékeket hangsúlyozó, korrupt rubeljobboldal képviselői legyenek ott, a szokásos dumával: mi képviseljük a magyar népet, s mutatjuk föl a nemzeti értékeket.

A Fidelitas további ragyogó tervei: „A magyar önkormányzatokból pedig ki kell szorítani az olyan politikusokat, akik Magyarország fejlődése és versenyképessége ellen dolgoznak, mindezt helyi kezdeményezéseken keresztül, a fejlesztések és munkahelyteremtés akadályozásával.” Hogy ezt is megértsük: nem a Fa, azaz a Fidesz-KDNP jelöltjeiért akartnak tenni ők, a kis kukacos gyümölcsök, hanem a többi, mások által indított jelöltek ellen. Mondhatni: tipikus. A stadionok kemény magként elhíresült közösségének mentalitása ez: nem a csapatuknak szurkolnak, hanem az ellenfelet gyalázzák.

Mért is tennének mást, mikor a tavalyi választások idején ugyanezt tette a Fa is: karaktergyilkolás, az ellenfél ellenséggé emelése és gyalázása, gyűlöletkeltés és hazugságáradat, mindez a „győzelem” biztos tudatában. Jó fölkészülést kívánunk az idomított gyümölcsöknek, csak így tovább! Ha bárki azt gondolná, hogy a „nagy generációval” kihal majd ez a mentalitás, téved. Jön és már itt is van az utánpótlás, a Fáról potyogtatott férges gyümölcsök tettre kész hada. Ember legyen a talpán, aki ezekből egyet is megkíván.