Közigazgatási egyeztetés?

Posted by

Csáki Judit

>Olvashatjátok a hírportálokon, hogy a kormány, vagyis orbánviktor “közigazgatási egyeztetést” hirdetett a kormány honlapján, a pedagógusok státuszának megváltoztatásáról (megtaláljátok, linket nem adok). Ahogy szégyentelenül már többször kimondták, most le is írják, hogy ekkor meg akkor már a diplomás átlagbér nyolcvan százalékát is elérhetik, persze csak akkor, ha millió és egy mondvacsinált feltételnek megfelelnek, köztük jónéhány megalázó is akad.
A kormány honlapjára feltöltöttek hét dokumentumot tegnap, a határidő március 10-e – nem mintha érdekes lenne, mert az EU-nak szánt parasztvakítás az egész (ezzel persze nem bíbelődtek az orvosi kamara ügyében, mert az sürgetőbb volt). Akad köztük több is, ami száz, vagy annál is sokkal több oldal. Átfutottam ezt-azt, és írtam a megadott címre:
“Tisztelt ügyintéző,
nem tudom, kinél landol egy ilyen email, nyilván csak formalitás, és az EU-pénz lenyúlásának reményében villantott parasztvakítás. Mindössze nyolc nap alatt kellene az érintetteknek miközben dolgozunk, tanítunk, mert ugyebár a gyerek a legfontosabb alaposan átrágniuk magukat a letölthető dokumentumokon, amelyek között több is akad, ami száz, vagy annál is sokkal több oldal, a szokásos kenceficézett bikkfanyelven.
Ezt hogy képzelik? Miért kell ennyire nyilvánvalóvá tenni, hogy nem érdekli a törvényhozókat – ugyan már: törvényhozók, Orbán Viktor és senki más, a többi csak silány szolga – az érintettek véleménye, akkor sem, ha a státuszukat változtatják meg, evidensen a hátrányukra.

Maguknak természetesen nem a gyerek a legfontosabb, a pedagógus meg eldobható rongy. Ahogy mindenki az, aki nem hódolattal teli imádattal foglalja imáiba a maguk vezérének a nevét, aki azért tartja fent a maguk segítségével a veszélyhelyzetet, hogy valóságos királya legyen a birodalmának. Szégyelljék magukat már amennyiben tudják, mit jelent ez a szó.”

Címkép: Orbán egyeztet a képviselőkkel: “Kapják össze magukat”