Jiří Menzel él, élt és élni fog

Posted by

Kovács Gellért Fimszerész

>Hahahaha, hát ez kurvajó. Magyar Hírlap.
Kiraknak egy cikket, amelyben felköszöntik Jiří Menzelt. Teljesen egyértelműen fogalmuk sincs arról, hogy 2020-ban meghalt. Úgy ír róla Kerékgyártó György, mintha élne. Még azt is megjegyzi, hogy szerinte miért élhet meg ilyen szép kort Menzel.
Szólnak nekik, hogy talán ez így nem pontos – és akkor kirakják EZT.
Édes istenem, hát nem az a ciki, ha az ember elront valamit (mert mondjuk elfelejti/elkerüli a figyelmét, hogy egy híres ember elhunyt), hanem ez. Ez a szöveg borzalmasan kínos.
Szerintük minden rendben volt azzal az írással, de ha esetleg mégsem, az is csak azért van, mert nem mindenki olyan okos, mint ők. Úgyhogy a „félreértések elkerülése érdekében” néhány mondatot egyértelműsítettek.
Úgynevezett újságírás. És szerkesztés. És alázat. És tartás. És gerinc. Hahahaha, kurvajó. Menzel biztos jót röhög rajta odafen

A jelen idejű cikket átírták múlt ideire. S hozzátették ezt a szöveget:

Az alábbi cikkben Jiři Menzel születésnapjáról szerettünk volna megemlékezni, aki olyan nagy hatással volt a filmkészítésre, a szellemisége itt él velünk, ezért olyan, mintha ma is köztünk élne. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a rangos alkotó évekkel ezelőtt elhunyt, s amennyiben az alábbi, erősen szubjektív megemlékezés esetleg azt sugallná, hogy ezzel nem vagyunk tisztában, ezért elnézést kérünk. Egyúttal, a félreértések elkerülése érdekében, néhány mondatot egyértelműsítünk.”

Majd gondolkodtak egy kicsit – és az egész cikket eltűntették a “helyreigazítással” együtt. Ilyen előnyei vannak az online lapnak.