Borkait lecserélték Szíjjártóra

Posted by
Lendvai Ildikó
>Hiába jelölte egy derék fideszes képviselő Borkait, a polgármester javaslatára végül Szíjjártó lett Győr díszpolgára.
Nem is tudom. Biztos, hogy méltó módon tudja helyettesíteni?
Jó, Szíjjártónak is megvolt a maga jacht-sztorija, amelyet épp úgy nem akartak közhírré tenni. /Emlékeznek,amikor mások home-office-ra kényszerültek, ő jacht-office-ban teljesített szolgálatot./
Szíjjártó kitüntetésének indoklásában többek között az szerepel, hogy jó kapcsolatot ápol Győr gazdasági, üzleti köreivel. Ez, mondjuk, Borkaira is igaz, ha a zűrös telekspekulációk gyanújára gondolunk.
Szíjjártó érdemei közé sorolják továbbá a város sportéletének elkötelezett segítését. Dehát Borkai maga is kiváló sportoló volt, és a jachton készült videón nagyon úgy tűnt, továbbra is erősen elkötelezett a testmozgások iránt.
Szíjjártó esetében azt is méltatják, hogy mindent megtesz az üldözött keresztények védelméért. Ez tényleg szép, de meg kell jegyeznem, hogy Borkai viszont a botrány következtében maga is üldözött kereszténynek tekinthető. Azért ez is számít, nem?
Szóval szoros a verseny. Sőt, Borkai javára szól, hogy ő egy darab használhatatlan lélegeztetőgépet sem vett a pénzünkön, és nem a keleti diktátorokkal törekedett az igazán szoros kapcsolatokra.
És ha objektíven mérlegelek, meg kell állapítanom, hogy Borkai jacht-jelenete sokkal mozgalmasabbra sikerült, mint Szíjjártóé. Valahogy több realisztikus részlet domborodott ki benne.
Szóval nem tudom, jó csere volt-e.