Újabb bizonyítékok kerültek elő Rogánék ellen

Posted by

“>Hadházy Ákos újabb súlyos bizonyítékokat hozott arra, hogy Rogán Antalnak és közvetlen munkatársának is része lehetett a Schadl-ügyben.

>Nagyon furcsa dolgot szúrt ki Hadházy Ákos a korrupciós botránnyal kapcsolatban

A független politikus már korábban is több, bizonyítékokkal teletűzdelt bejegyzést tett közzé a Völner-Schadl-ügyről, ami szerinte sokkal inkább Rogán-Völner-Schadl-ügy. Az előzőekről itt írtunk részletesebben. Most pedig újabb bejegyzést hozott a témában, amiben azt állítja: a Schadl-ügy aktája tele van Rogán Antal és közvetlen munkatársa nevével. „Az ügyészség mintha nem értené, ami le van írva a jegyzőkönyvekben, nem hallaná, miket mondanak a gyanúsítottak. Próbálok segíteni, hátha megvilágosodnak, és rájönnek, hogy valójában a Rogán-ügyben kellene eljárniuk” – hangsúlyozza.

A múlt pénteken bíróság elé állt szervezet főnöke a büntette előéletű R. Róbert, akit Schadl György „gazdám” néven szólított. Ő pedig – mint egy tanúvallomásból kiderül – fiaként emlegette a fővégrehajtót. R. amolyan elintéző ember volt, mindenféle problémára tudta, kihez kell fordulni. Több, egybehangzó vallomás szerint R. Rogán Antalra hivatkozott, mint aki segít neki elrendezni az ügyeket

– írja Hadházy. De azt állítja, hogy a dolog fordítva is működött, R. több fontos emberről is információkat gyűjtött, például Szíjjártóról, illetve olyan miniszterekről, mint a Paks2-ért felelős Süli János.

Eddig is tudtam, hogy Rogán egy sötét alak, akinek piszkos ügyekben van benne a keze (…). A nyomozati anyagból azonban az látszik, hogy a helyzet súlyosabb, mint gondoltuk. A kormány egyik befolyásos tagja alvilági figurákat alkalmaz, hogy anyagot gyűjtsenek neki más kormánytagok ellen! Mi ez, ha nem a legsötétebb maffia?! És az ügyészség szerint nincs itt semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben…

– írja. A bejegyzés zárásában pedig azt ígéri, további szereplőket is bemutat majd az ügy kapcsán.

Forrás: Propeller

Íme a független képviselő bejegyzése:

Korában már bemutattam, hogy R. Róbert, Schadl György bűntársa folyamatosan Rogán Antalra hivatkozott, mint aki segít elintézni az ügyeket, illetve azt is állította, hogy kompromitáló információkat gyűjt neki egyebek mellett más kormánytagokról. Ennek egészen morbid jele van a nyomozati dokumentumok közt: a kormany.hu egyik kinyomtatott oldala, amire R. kézzel írta fel, kiről milyen terhelő információkat tud (vagy közte olyasmi is, amit kitakartam, mert olyan súlyos, bizonyíthatatlan állítás). Természetesen előfordulhat, hogy R. egy szélhámos, aki nagyotmondással igyekezett pénzhez jutni, például a szintén vádlott S. Etelkától, akinek az alapítványi iskola engedélyének megszerzését ígérte. Vannak azonban jelek, amelyek arra utalnak, hogy R. nem lódított, legalább közvetve valóban kapcsolatban állt a propagandaminiszterrel. A nyomozati anyagban ott van például S. Etelka naplója, amelybe a nő beírta azokat a neveket, akikre R. hivatkozott: Völner Pált és Nagy Ádámot, Rogán kabinetfőnökét említette.
Azt pedig tudjuk, hogy R. „fia”, Schadl György több szálon is kapcsolatban volt Nagy Ádámmal:
– elintézte neki az egyetemi vizsgáit;
– az ő cége vette meg a végrehajtói kar irodaházát;
– vele tárgyalt Grécs László és Schadl György a betegszállítás koncesszióba szervezéséről;
-az ő címére küldött egy autót Schadl.

Új Hét