Át nem vett diplomáciai jegyzék

Posted by

Diplomáciai jegyzéket, úgynevezett demarsot próbált átadni személyesen Szijjártó Péternek több jelentős NATO-tagállam diplomatája, de a külügyminiszter nem fogadta őket. Már nem először történt ilyen – értesült a Szabad Európa.

Több mint hét hónappal a benyújtása után, március elején kezdheti meg az Országgyűlés Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ratifikációját – írta a hvg.hu. Ezzel Magyarország lesz az utolsó uniós tagállam, amelyik igent mondhat a csatlakozásra, hiszen a Mi Hazánk kivételével minden parlamenti párt támogatja a katonai szövetség kibővítését a két skandináv állammal.

Magyarországon kívül már csak Törökország nem ratifikálta a svéd és a finn tagságot. Arra hivatkozik, hogy egyelőre nem kapott megfelelő garanciákat, főleg Svédország részéről, hogy kiadják a terrorista tevékenységgel gyanúsított kurdokat.

A magyar külügyminiszter megtagadta, hogy az északi országok csatlakozása érdekében írt sürgős jegyzéket átvegye a brit, a német és a francia nagykövettől. Különös magatartás egy uniós diplomatától.

Címkép: Pápai Gábor