A Schadl-Völner ügy és Dr. Kovács Zsuzsa esete

Posted by

Jámbor András
>Meghalt Zsuzsa, akinek a kilakoltatását próbáltuk megakadályozni alig 130 napja 300 ezer forintért rakták az utcára, annak ellenére, hogy civil szervezetek egyösszegben kifizették volna a tartozását.
300 ezer forintért, miközben az V. kerület jegyzője korábban ennek a tartozásnak a többszörösét halmozta fel a saját kerülete, és a XII. kerület felé is.
300 ezer forintért, miközben a végrehajtói maffia korrupt vezetője, Schadl György alig pár utcával arrébb négyzetméterenként keresett ennyit azokon az ingatlanokon, amelyeket az V. kerület eladott neki.
300 ezer forintért rakták az utcára. Azt beszélik, az egyik végrehajtónak kellett a lakás…
Zsuzsa doktor volt, franciatanár, aki még a 2000-es években is írt tanulmányokat középkori kódexekről. A sajtóban rágalmazták azzal, hogy a szomszédok nehezen viselték, nem lehetett vele együtt élni.
Hazugság! A ház lakói, akikkel beszéltünk, nemhogy nem panaszkodtak rá, hanem szerették Zsuzsát.
Nem tudom mennyit élhetett volna még, ha nem folytatnak le ellene egy brutális és igazságtalan eljárást. Ha nem próbálták volna lejáratni személyében az olyan cikkek, mint amelyet például a Hír TV közölt róla a
kilakoltatása után. Ha már valódi tájékoztatást nem várhatunk tőlük, legalább annyi lenne a Hír TV-ben, hogy most, a halála után, bocsánatot
kérnek Zsuzsától. Bárcsak lenne annyi a magyar államban és az önkormányzatokban, hogy a bajbajutottakat megsegítik, ahelyett, hogy utcára rakják őket!
Bárcsak lenne annyi a magyar társadalomban, hogy kiköveteli a bajbajutottak védelmét!
Legyen bennünk annyi, hogy legalább ebben a pillanatban megfogadjuk: azért fogunk dolgozni, hogy Zsuzsának ne legyenek sorstársai, hogy senki ne kerüljön az utcára, egyetlen ember élete se
rövidüljön meg azért, mert a közösségünk magára hagyja!

Címkép: Dr. Kovács Zsuzsa kilakoltatása