Mennyei keresztelő

Posted by

Iván Gizella

>Jézus másik neve Viktor! No és Szűz Mária másik neve pedig Viktória!
Édes uram Istenem, de nagy a baj! S már megint azzal a fránya ámeriakkal, azok kavargatják itt nekünk a … na jó, amit nem kéne.

Történt pedig a múlt héten, hogy egy papnak látszó valaki, aki képes volt idejönni a magyarok ura előtt hódolni, aki beleszerelmesedett Máriába, most itthon hirdette az igét. Megtudhattuk tőle, Mária többször is megjelent neki. Azt nem tudom, viszontszeretik-e, de biztos, ha hagyják ördögpatáival rohangálni szerte a világban. Ám ez még semmi, látni lehetett, imádattal, már- már szívbéli szerelemmel tekint a mi nagyságos urunkra is.

Azt mondta Szombathelyen egy misén, ahol bizony a jóakaratú atyafiak és honleányok szépen meg is tapsolták, hogy nagyon jó miniszterelnöke van kis hazánknak. Ő már csak tudja. Aztán rátért a lényegre: elárult egy titkot, miszerint Jézus másik neve Viktor. S ezt azzal igazolta: Jézus legyőzhetetlen. Ki vagyok én, hogy ebben kételkedjek? Blount aztán a magyarok dicsőítésével folytatta. Kedves honfitársaim, azt azért szeretném tudni, mennyibe került ez nekem?

Ennek az ördögűző papnak Isten állítólag azt mondta, – no lám, nem akárkivel állunk szemben, hiszen Isten is szól hozzá -, mondja meg a magyaroknak, hogy ne legyenek szomorúak,
áldozás közben megkapják Jézus testét, akkor győzni fognak. Na de ki felett? A győzelemhez ugye előbb harcolni kell. Ez a jóember már tud valamit, az biztos. Apropó, ördögűzés. Gyanítom, a kolostorban nem végzett elég alapos munkát.

Az atya szerint Jézus „nagyon szereti Magyarországot, hiszen Magyarország az ő édesanyjáé. Ezt eddig én egészen másként tudtam. De gondolom, nem kell neveket sorolnom. Tessék, itt van feketén fehéren, nem véletlenül mondják, Mária országa vagyunk. Távol essék tőlem, hogy a hitüket mélyen érző és megvalló emberekben kétségeket keltsek, de ha van egy csepp eszük, hanyatt-homlok menekülnek abból a templomból, ahol ez az állítólagos pap, akit Blount néven emlegettek, megjelenik. Csak halkan kérdem, Jézus annak idején kiűzte a kufárokat a templomból, most mért nem teszi?

Nem csak áruval, pénzzel lehet kufárkodni, az emberi lelkekkel is. Ez a tengeren túli pap pedig ezt teszi. Politizál, sorosozik, hazudik és mindezt a vallás, a kereszténység leple alatt. Ó, Jézus Viktor és Mária Viktoria, ti ezt hagyjátok?

Címkép: Blount atya és Jézus Viktor