Debrecen

Posted by

Batka Zoltán

 >Tudom, hogy nagyon sértő és érzéketlennek tűnik amit írok, de nem vagyok sem mosóporügynök, sem politikus, nem óhajtok népszerűségi versenyt nyerni és sajnos nem lehet megúszni: olyan nincs, hogy a Fidesz mindenütt másutt ordenáré nagy gennyláda, neofasiszta korrupt szennykupac, de mi azért rájuk szavazunk, mert minket csak az érdekel ami itt van. Olyan nincs, hogy felőlünk szarrá építhetik a Balatont, Fertő tavat, szétkúrhatnak mindent amit látnak, nekieshetnek bármilyen kiszolgáltatott társadalmi rétegnek, ellenségnek nyilváníthatnak orvost, tanárt, menekültet, hajléktalant, civilt, cigányt, Oroszország mocskos kollaboránsává tehetik az országot, de minket mindez nem érdekel, mivel itt ők olyan jó fejek, nyilván nem fognak velünk szemétkedni. Mér is tennék? Hisz mi vagyunk Debrecen, a fideszesista Róma, Kósaland. Ide öntik a pénzt, nemcsak lopják, az meg, hogy másnak másutt mi a baja, az minket kurvára nem érdekel.
Debrecenben az összes választókerületben a Fidesz győzött óriási fölénnyel. 2022 áprilisában még az emberi, politikusi hitványságát sokszorosan bizonyított Kósa 20% Lajos is közel ötven százalékkal hozta körzetét, társai, például a kiváló Tasó “anyukám fogd be a szád” László pl. hatvan százalék felett nyertek. A debreceni önkormányzat összes képviselői posztjára is fideszest választottak. Ellenzék csak listáról jutott be oda, mutatónak, esélytelen biodíszletnek. Lehetett rajtuk nevetni nagyokat. Ti lúzer hülyék höhö, szeretnétek hazát árulni mi? Háborúba vinni minket? Soros mi? De mi okosak vagyunk, jó kibabráltunk veletek.
Hát akkor most tisztelettel derék cívisek (mínusz az a sajnos töredék kisebbség, aki Debrecenben is megőrizte a józan eszét Porcsin Zsolt, Kácsor Zsolti és társai pl) akkor most lehet a helyi fideszes országgyűlési, önkormányzati képviselők segítségére várni, hogy képviseljék azoknak az érdekeit, akik rájuk szavaztak. Hiszen ők is a nemzet részei. (Mínusz amit ebből elpasszolnak asztal alatt a kínaiaknak.) Esetleg tisztességes környezetvédelmi hatósági eljárást remélni a Kósa Lajos táskahordójából főispánná lett Rácz Róbert úrtól. Hiszen ő olyan jó hazafi. Lehet a CÖF-höz fordulni, hátha segít, elvégre igaz magyar civil szervezet, már húzzák is a cipőt és békemenetelnek a kínai nagykövetség és az építésügyi minisztérium elé. Lehet várni, hogy a helyi TV exkluzív riportban számoljon be a bajaikról. Lehet várni, hogy a Magyar Nemzet tisztességes, tárgyszerű riportokat közöljön, esetleg Bohár “riporter” Danika keresztkérdésekkel zaklassa a helyi lopótököket, hogy ugyan mennyiért adták el a földet és az ivóvizet a kínaiaknak, és jókat heherésszenek az összevissza hebegő illetékes elvtársakon az origón vagy a Pesti Srácokon. Lehet reménykedni, hogy Kozma Ákos ombudsman majd jól górcső alá veszi a helyzetet, netán Polt Péter nyomoz kicsit, hogy nem gurult-e erre-arra pár 20 százalék a helyiek számára feltűnően hátrányos beruházás miatt, esetleg a zöld ügyben oly elkötelezett Áder János felvállalja az ügyüket, Novák Katalin lemegy és együttérzően meghallgatja a helyiek baját. Lehet okoskodni, hogy hajh az ellenzék hülye, meg hű de nincs alternatíva. (Amúgy van. Például bárki, aki nem olyan hitvány féreg, hogy egy aszályos térségből eladja kínaiaknak az ivóvizet, de hát a művelt többségnek nyilván ez nem hangzott elég szofisztikáltan.)
Nos, akik Fideszre szavaztak, azok a Fideszt kapják.
Ez volt a deal. Nem telepítette be Soros homoszexuális norvég néger migránsokkal a várost (bár sosem akarta) meg a Márki-Zay sem vitte el a helyi fiatalokat háborúba, (sosem akarta, sosem kérték) továbbá a bölcsiben sem operálják át Sárikát Pistikévé egy óvatlan pillanatban.
Viszont cserébe kértek két harmadot. És most kétharmaddal tálcán viszik a földet meg az ivóvizet a kínaiaknak és pont leszarják magasról hogy a helyi szerencsétlen cívis most mit pampog. Ahogy kábé mindenütt másutt is tették. Deal Done. Sajnos ínséges idők jöttek, derék debreceniek, most ti vagytok a Soros.
Őszintén szólva baromi fárasztó már ez a “ne a szavazót hibáztassuk” szöveg, meg “nem jut el hozzájuk más, csak kormánysajtó.” Lófaszt. Minden suttyó kezébe ma már okostelefon. Két gombnyomással tudnak híreket olvasni. Csúnya dolog ezt mondani, de az csak a római jogban volt, hogy a Homo Rusticus korlátozottan szerződésképes. A modern jog egyik alapja, hogy tájékozatlanság nem felmentő körülmény. Sajnálatos, de ha valaki átengedi a gondolkodás fáradtságos munkáját másnak, nos akkor az a másvalaki akkor jellemzően brutálisan kihasználja ezt a helyzetet. Ha valahol szalonfasiszta attitűdökből kifolyólag egy erőskezű gazdára szavaznak, akkor bocs, de az többnyire erős kézzel fog lopni. Meg ha valaki két faluval odébb tetű csirkefogó, akkor – surprise – másutt is pont csirkefogó lesz.
Ráadásul a Fidesz baromira nem árult zsákbamacskát, gyakorlatilag éppen csak nem plakátolták ki országszerte, hogy ” Véredényeink, derék szájbavert magyarok, mi ki fogjuk lopni még a szemeteket is.” Tehették. Például a Balatonnál a Fidesz hűvös nyugalommal lopta el a helyiek saját tópartját, majd 60 százalék körüli eredményeket ért el. Királyszentistvánon, Litéren szintén 60 százalék szavazott a falu határába óriási, bűzlő szeméthegyet felhalmozott állampártra.
Debrecen népének zöme sem törődött a száz meg száz figyelmeztetéssel, hogy a fidesz egy olyan létforma amelyik ha éppen magánál van akkor lélegzik és lop. Katonásan, vezényszóra. Itt az eredmény.
A város CATL gyárral átellenes részén élők nyilván most is úgy gondolkoznak, hogy ők milyen jó lóra tettek a Fidesszel. Míg a párt oda is nem visz mondjuk ugyanígy egy atomtemetőt. Utána majd ott is mindenki sugározhat a boldogságtól.
Szóval hajrá debreceniek, küzdjetek, talán még valamit el lehet érni. Ha más nem, a következő generáció, a gyermekeitek majd megtanulják, hogy akit a szavazásnál nem érdekelnek az erkölcsök (más szóval ismert korrupt állatokra szavaz) meg olyan rohadt okosnak hiszi magát, hogy a nagy eszével túlléphet a hétköznapi tisztességen, vagy lusta gondolkodni, vagy túlgondolja és valamilyen zavaros okoskodásból jóakaratú lúzerek helyett rafkós csibészekre szavaz, nos akkor az pontosan így jár.
Nyáridőbe vehet palackos ásványvizet a Mészáros Lőrinc-féle Vivienvíztől.
A magyar nép vagy megtanulja a leckét és megpróbál erkölcsi értékmérők mentén szavazni, konkrétabban erkölcsös lesz, vagy mehet forradalmat csinálni, az más kérdés, hogy akkor jó eséllyel szarrá lövik és a kilyuggatott hullát a kormánysajtó fogja mutogatni győzelmi jelentésekben. Vagy csak így jár. Kibabrálnak vele. Újra meg újra meg újra.

Akad még elég ivóvíz másutt is amit ezek áruba tudnak csapni. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok.

Címkép: Tiltakozás az akkugyár miatt