A Telex megíratta Orbán szombati beszédét a Mesterséges Intelligenciával

Posted by

A Telex megkérte az éppen legnépszerűbb intelligens csetbotot, a ChatGPT-t, hogy írjon egy évértékelő beszédet a magyar miniszterelnöknek. Ezt írta:

Azért állok ma itt Önök előtt, hogy elmondjam az ország helyzetéről szóló éves beszédemet, hogy megosszam Önökkel az elért eredményeket és a nemzetként előttünk álló kihívásokat.

Először is hadd kezdjem a háború kérdésével. Egy olyan világban élünk, amely egyre instabilabbá és bizonytalanabbá válik, és a konfliktus veszélye sosincs messze. Az Önök miniszterelnökeként szeretném biztosítani Önöket arról, hogy a magyar kormány mindent megtesz a béke és a stabilitás fenntartása érdekében térségünkben és azon túl is. Hiszünk abban, hogy a konfliktusok megoldására, valamint polgáraink életének és megélhetésének védelmére nem a katonai erő, hanem a diplomáciai megoldások jelentik a megoldást.

Másodszor, el kell ismernem azokat a gazdasági kihívásokat, amelyekkel Magyarország és a világ többi része szembesül. A világjárvány mélyen érintette gazdaságunkat, inflációhoz és gazdasági bizonytalansághoz vezetett. A kormány proaktív intézkedéseket tesz e kihívások kezelésére és annak biztosítására, hogy a magyar embereket megvédje a válság legsúlyosabb hatásaitól. Azon dolgozunk, hogy diverzifikáljuk gazdaságunkat, új munkahelyeket teremtsünk, és növeljük a beruházásokat a kulcsfontosságú iparágakban.

Végezetül szeretnék kitérni az Európai Unió által Oroszországgal szemben a közelmúltban bevezetett szankciókra. Magyarország hisz abban, hogy minden országgal fontos a jó kapcsolatok fenntartása, és megértjük, hogy a szankciók szükséges részét képezik a nemzetközi közösségnek a béke és a stabilitás előmozdítására tett erőfeszítéseinek. Ugyanakkor azt is fontosnak tartjuk, hogy amikor csak lehet, diplomáciai megoldásokat keressünk, és kerüljük az olyan intézkedéseket, amelyek a feszültséget fokozhatják és ártatlan embereknek árthatnak.

Végezetül szeretnék köszönetet mondani a magyar népnek azért a kitartásért és elszántságért, amellyel szembenézett ezekkel a kihívásokkal. Korábban is leküzdöttük a nehézségeket, és ezután is meg fogjuk tenni. Együtt szebb jövőt építünk országunk és a jövő nemzedékek számára.

Köszönöm.