Orbán levele

Posted by
Tamás Ervin
>Lassan úgy tűnik, hogy személyesen Orbán Viktor a Magyar Posta egyik legjelentősebb megrendelője, talpra állításának fontos záloga. Alig múlt el a nemzeti konzultáció újabb akciója, amely legfőképp az országot telehintő plakátokon aratott félsikert, máris itt az újabb, a nyugdíjasoknak szóló levél is, amely a napokban értesíti majd az időseket arról, amit már kézbesítettek nekik, mégha épp valamelyik közülük Marbellán tartózkodik is, tartva a hidegtől.
Tehát, mindenki köszöni, nem lehet elégszer, erre figyelmeztet minduntalan a kormányzati propaganda – ha a tájékozottabbak a mostani prognózisokból sejtik is: ezt jövőre aligha kapják meg. Azaz, aki adta, jövőre elveszi – a GDP előrejelzések ezt sugallják. Volt már erre. De minek utólag postázni egy olyan információt, amely már minden érintett számára örömmel tudomásul vétetett?
Szóval, a kormányzat fogyatkozó memóriánkba tölti, hogy a plusz egy hónapi jutalmunkat, miközben közben megismerkedhettünk a legutóbbi, majdnem 26 százalékos inflációs adattal is, ami finoman szólva is, devalválja az ajándékot. A forint grandiózus, európai csúccsal járó értékvesztését puhítaná fel Orbán közpénz-milliókkal postázott szólama?
Hadd menjen! Megy itt sok más is – Vodafone-vétel, ismételt érdeklődés a reptérre…Közben halljuk a harsonát, hogy amíg Brüsszel nem fizet, sehogyan sem jut pénz a pedagógusok, valamint az egészségügyi szakszemélyzet béremelésére.
Gulyás miniszter úr viszont magabiztosan kijelenti: megleszünk az EU pénze nélkül is.
Illő volna ezt a katyvaszt újabb levélben megmagyarázni. Csak ne későn érkezzen, mint a legutóbbi! (Jelen Média)