Csontok törtek a szélsőséges csoport támadása után 

Posted by

Elfogták annak a csoportnak a tagjait, akik brutálisan összevertek egy férfit a Gazdagréti téren – Mindegyikük rács mögött várja ügyének… A Heisler András által említett eset szombaton, délután egy óra körül történt a Széll Kálmán téren. A neonáci, militáns külsejű, mintegy húszfős magyar banda hátulról támadta meg az öt fős társaságot, állítólag azért, mert antifasiszta tüntetőknek tartották őket. Egyikük súlyos sérüléseket szenvedett:  betört a koponyacsontja és az orra, továbbá letört három foga.

Úgy tudni, a támadók között volt a hazai szélsőjobboldal néhány ismert figurája is. A rendőrség közbeavatkozott, a menekülő elkövetők közül többeket elfogtak. A Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) a Mazsihisz hírportáljának érdeklődésére azt közölte, hogy két férfit fogtak el, akik ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vételük mellett folytat eljárást.

„A bántalmazók társainak azonosítása a folyamatban lévő nyomozás feladata. A jelenleg rendelkezésre álló adatok, a sértettek és a gyanúsítottak kihallgatása nem vetettek fel antiszemita motivációt, a nyomozás azonban az eset valamennyi körülményére kiterjed”. (Czene Gábor)

Új Hét