A lényeg

Posted by

George Lázár

Sajnálatos hogy az MTI éppen a lényegről nem tudósít. Vagyis arról hogy Moldova Putyin befolyása alá került és a Nyugat- és EU-barát miniszterelnöknek mennie kellett. Moldova orosz destabilizálása mindenképpen drámai fordulat.

Moldova szomszédja Románia, már a román-ukrán határon állomásozik az amerikai 101-es Airborne Divízió, és állítólag orosz rakéták is röpködnek Moldova és Románia felett. Úgy tűnik Putyin mindent egy lapra tett fel, és már nem kizárt a fegyveres agresszió Moldova ellen sem. A Putyin-barát Orbán rezsim most már biztonsági kockázat a NATO számára. Biden elnök 10 nap múlva Varsóban lesz, a Putyin elleni szövetség megerősítésén fáradozik. Ha igaz, Novák Katalin is ott lesz.

Nyilvánvalóan az USA elnöke nem fogja nagyra értékelni, hogy a magyar kormánypropaganda szenilisnek és pedofilnak nevezte, és Novák kárpátaljázó putyinista szövegét sem lehet majd eladni… Fontos megjegyezni, hogy Biden soha nem hívta meg Novákot hivatalosan az USA-ba, Novák egy magánlátogatáson találkozott Biden-ellenes amerikaiakkal és azt próbálta Budapesten “hivatalos látogatásként” eladni.

Pressman nagykövet megpróbálta elmagyarázni, hogy Orbán rossz úton jár, de meg sem hallgatták, sőt a válasz egy homofób személyeskedő sajtókampány volt. Samantha Power, az eddig legmagasabb rangú amerikai diplomata mostani budapesti látogatása sem véletlen, ő jól ismeri Orbánékat és “aggódik”. Meddig tolerálhat Washington egy Putyin-barát orbáni “porszemet” a NATO gépezetében?

Szerintem nem sokáig… Power, aki Biden bizalmasa, ultimátumot hozhatott. A budapesti rezsim ugyanolyan váratlanul összeomolhat, mint a moldovai kormány. Orbán szerint Európa nagy veszélyben van, sürgősen cselekedni kell. Valójában Ő és kormánya van zsákutcában és már összevissza beszél.

(A fotón balról, Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar hadügyminiszter, Samantha Power, Pressman
nagykövet, Varga Judit Igazságügyi miniszter és Németh Zsolt, Fidesz alapító, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának vezetője… fagyos mosolyokkal.)