A Zene Showja

Posted by

BJI
Koncert és csevegés találkozott már a pódiumon, de komolyzenei talkshow-koncertről még nem nagyon hallottunk.
A MÁV Szimfonikus Zenekar a megszokott koncerttermi fellépések mellé új helyszínt és újformát választott, a csevegőműsorban – a Vitray Tamás által bevezetett kifejezéssel: TÓKSÓban – különböző területek kiemelkedő személyiségeivel találkozhatnak az érdeklődők. A helyszín sem szokványos: az Akvárium Klub.
A tavaly kezdődött sorozat legközelebbi estjére február 15-én kerül sor, Grecsó Krisztiánnal beszélget a műsorvezető: Seidl Dénes. A Zene Showja az interjú és a hangverseny műfajok ötvözete, ahol a vendégekkel olyan fontos témákról esik szó, amelyek meghatározóak voltak céljaik elérésében.
A meghívott vendég személyes gondolataira a MÁV Szimfonikus Zenekar a klasszikus hangverseny-repertoár remekműveivel reflektál.
Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő, előadóművész. Mellettem elférsz című kötete 2011-ben jelent meg, azóta tucatnyi új kiadást ért meg, az elmúlt évek egyik legolvasottabb könyve Magyarországon. Hasonló sikeres fogadtatású volt a Megyek utánad (2014), a Vera (2019), amiből színpadi feldolgozás is született – és a lista hosszú. A napokban kerül a boltokba legfrissebb kötete, a Lányos apa, a család történeteivel.
Grecsó műveiben az emberi érzelmek széles spektrumát tárja az olvasók elé. Munkássága sokszínű, írt forgatókönyveket, több színdarabot és szövegkönyvet, valamint ismertzenekaroknak és énekeseknek dalszövegeket. Gyakran lép színpadra énekes dalszerzőként is különböző formációkban a jazz, az improvizatív zene, a népzene és az alternatív zene jeles
képviselőinek társaságában.
Ez az est azért is ígérkezik különlegesnek, mert a beszélgetés során megtudhatjuk, milyen a viszonya a klasszikus komolyzenéhez, valamint hogy szerinte mi a művészet célja a 21. században, ezenkívül összehasonlítjuk az irodalom és a zeneművészet közvetítésének sokrétű lehetőségeit. A közönség itt hallhatja Grecsó Krisztián előadásában a mostani alkalomra készült írását is, amelyet az esten elhangzó zenemű ihletett.
A Zene Showja
MÁV Szimfonikus Zenekar + ZeneMűvek + Akvárium Klub
Vendég: Grecsó Krisztián
Műsorvezető: Seidl Dénes
Vezényel: Dénes-Worowski Marcell
Akvárium Klub Erzsébet tér
2023. február 15. 19.30
(kapunyitás: 19:00)
Jegyvásárlás – Mavzenekar.hu

Címkép: Nagyhall az Akváriumban